Thema’s

Herfst 2015

Beste ouders,

Het werd weer hoogtijd om de laatste nieuwtjes met jullie te delen. Wat hebben we het druk gehad! Allereerst hebben we thema rupsje nooit genoeg afgerond. De kinderen hebben prachtige knutsels geverfd en beplakt. We zijn van de rups door het fruit naar de blaadjes gegaan en uit eindelijk maakte de rups een huisje voor zichzelf (een cocon). En eindelijk na twee weken kwam er een wonderschone vlinder uit!. Deze mooie werkjes heeft u vast en zeker voorbij zien komen. We hebben we van Benny geleerd dat in het Engels een vlinder butterfly heet!. Hoe leuk is dat. We hebben namelijk een mooi boekje wat we met Benny samen lezen als hij langskomt. In dit boekje staan wel ten (tien) different animals in. We tellen de dieren in het Engels. ‘Lets count’ One elephant, two mouse enz. De kinderen van Kinderdagverblijf De Terp zijn gek op Benny en zijn heel blij dat Benny elke dag even langs komt. Na het tellen van de dieren zingen we ook nog.

* The number song:
One, two, three, four, five, six
One, two, three, four, five, six
Can you count to six?
One, two, three, four, five, six

En weet u dat een hoop peuters dit al kunnen en zelfs al verder komen dan six!.

Zoals iedereen al heeft kunnen zien, zijn we weer druk bezig met De Herfst!. Het is september en in september komt de herfst in ons land en daarmee de kou is ons land. Jammer genoeg is dan is de zomer voorbij…. Het thema herfst betekend bij kinderdagverblijf De Terp natuurlijk Kabouterfeest. En wat zijn onze kinderen toe aan een feestje!. Bij al die nattigheid. We hebben er weer erg veel zin in en hebben al prachtige kaboutermutsen gemaakt. Dit jaar hebben we een nieuwe model kaboutermuts die bij de kinderen erg in de smaak valt. Ze hebben namelijk grote kriebelbaardjes. De mutsen hangen we op en bewaren we tot het feest gevierd wordt e op woensdag 28 en donderdag 29 oktober. Wij gaan de komende week nog even hard aan de slag om het lokaal voor het kabouterfeest gezellig te maken!. Met leuke knutsels van onze kinderen zelf!.

Tot volgende keer na het kabouterfeest we zullen dan alle foto’s van ons feestje online zetten en natuurlijk vertellen we jullie hoe het is gegaan!.