Thema’s

Herfst & Benny’s Birthday

Thema Herfst week 1 en 2 – Brrrr in ons land & Benny Zijn verjaardag
 
Het is Niet tevreden tevreden Volgens de kalender eigenlijk al Een Enige Tijd herfst, Maar Deur Het Weer prei Het ingelogd zomer. Maar de Afgelopen 2 weken moesten Wij er toch echt aan Geloven, de herfst is Het Weer in ons land. Maar Gelukkig Vinden Wij DAT Niet zo heel erg, Willen Wij zijn ook Weer begonnen Aan het thema herfst. En bij Een herfstthema hoort toch ook wel Een beetje herfstweer om in de sfeer te Komen. 
 
In week met 1 Van het herfstthema zijn begonnen voorbereidingen voor Het kabouterfeest. We Hebben onze paddenstoel waxinelichtjes houder geknutseld. We mochten Weer lekker kliederen met de wattenstokjes en de witte verf. En stiekem maakten we af en toe ook stipjes Voldaan onze vingers Willen ontmoette onze vingers verven Vinden Wij ook erg leuk OM te DOEN. En ik week 1 zijn ook druk Wij Bezig Geweest en Nederland met het verven van de muurposters. Wij Vinden Het Altijd erg leuk Om Te leidsters te Helpen bij Het versieren van Het lokaal.
En ik week 2 Hebben Wij Een vogelverschrikker Geverfd Voldaan Allemaal Herfstkleuren. En dit zijn Toen beplakt met stro, wil Daar Worden vogelverschrikkers mee Gemaakt. 
 
De leidsters lezen ons ook voor de Weer uit themaboekjes en Keer DIT DUS boekjes meer dan de herfst. En Het allerliefste Willen Wij voorgelezen Worden Uit het boek via de spin-matrijs Het druk te Heeft. Ze Heeft Het veelte druk en Nederland met het weven van Haar web. Ze wil Niet met diertjes van de boerderij spelen. Ze roept dan Rossen DAT ZE Het Veel te druk Heeft Nederland met het weven van Haar web. En Wij Vinden Het dan super leuk OM met de Rotatie mee te roepen: NEEEE, ik ben Veel te druk en Nederland met het weven van Mijn web !!
 
OOK zingen Wij Weer liedjes. Dit Keer Natuurlijk passend bij de herfst. En wie kent er nou Het liedje op Een grote paddenstoel. Dit Kunnen Wij Allemaal meezingen. De andere liedjes moeten Wij Nog een beetje oefenen, met inbegrip van Het liedje op DAT de herfst Weer in ons land is:
 
In september Komt de herfst in ons land,

kou in ons land, brr in ons land.
In september Komt de herfst in ons land en dan is de zomer voorbij.
De wind waait Deur de straat en ‘t bos
en blaast van de bomen de Bladeren los.
Zijn Vriend de regen speelt Voldaan boord mee.
Oh, wat Hebben ZE Een lol sterven twee.

In september Komt de herfst in ons land en dan is de zomer voorbij.
 
NAAST Het voorlezen, knutselen en zingen, spelen Wij ook Weer wat meer Binnen. Het regent Weer wat meer en de kou is Natuurlijk in ons land. ‘S Middags gaan we WEL ingelogd Vaak naar Buiten, wil DAT schijnt Het zonnetje ingelogd lekker in de tuin. ochtends Maar ‘s Het Vaak ingelogd erg koud of regent Het zelfs, dan spelen Wij Graag Binnen ontmoet de Noppers, de diertjes, de trein of in de poppenhoek. De leidsters Hebben voor het thema nu Ook een kaboutertheehuisje Gemaakt, Willen in de paddenstoeltjes leven Natuurlijk kleine Kaboutertjes. Hier Kunnen wel lekker thee drinken en gebakjes eten. Hmmmm lekker !!
 
Natuurlijk doet Benny ook mee en Nederland met het thema herfst. HIJ Heeft Weer Nieuwe blaadjes in Zijn boom Hangen, namelijk Een giftige paddestoel, vogelverschrikker en Een blad. En in week 2 Kwam Daar Een gnome bij. HIJ Heeft ook Weer een nieuw liedje en dit liedje Heeft Een leuk dansje !! Het  liedje heet de vogelverschrikker gelogen (najaar liedjes voor Kinderen) en heeft Benny Gevonden op youtube. Het Liedje Gaat zo:
 
Vogelverschrikker, vogelverschrikker omdraaien
Vogelverschrikker, vogelverschrikker de Grond Raken
 
Vogelverschrikker, vogelverschrikker bereiken hoog
Vogelverschrikker, vogelverschrikker raakt de Skye
 
Vogelverschrikker, vogelverschrikker bukken Laag
Vogelverschrikker, scareecrow raak je tenen
 
En dan Steeds Sneller en Sneller en Sneller. Wij Vinden DIT Echt een heel leuk dansje en Stichting DOEN dan ook Graag mee met Benny.
 
En er was in de Tweede week van deze ook thema Feest voor Benny, wil Het was Zijn verjaardagsweek! Wij leren nu al Een jaar Engels van Benny En dat wilde HIJ ontmoette ons Vieren. Wij Hebben Allemaal Benny Een handje gegeven en zoom Een gelukkige verjaardag Gewenst. OOK Hebben Wij Gelukkige Verjaardag voor zoom Gezongen. Daarna trakteerde Benny ons op lekkere koekjes.
[Divider]

In week 3 Hebben Wij onze kaboutermutsen Gemaakt. Het Zijn kabouterplopmutsen. Se Meisjes Hebben mutsen Voldaan vlechtjes waaronder kabouter Kwebbel en De Jongens Hebben Een muts voldaan Een grote witte baard, net als kabouter Plop. Super leuk! We mochten ZE verven en kleuren. Ze Zijn echt heel mooi geworden. Vanaf deze week zijn ook Het Gaan Hebben meer dan de kabouters, wil meer dan 2 weken is Het kabouterfeest. En Wij Kunnen ons pas al kabouters Gedragen als Wij Weten wat ZE hebben een eigen wat ZE DOEN. Wij zingen nu NAAST de herfstliedjes OOK kabouterliedjes:

Kaboutertjes drinken kabouterthee.
Van dideldidee kabouterthee.
Van dideldi dideldi doekjes.
Met kleine kabouterkoekjes.

Kaboutertjes eten kaboutertaart.
Van dideldidaart kaboutertaart.
Van dideldi dideldi daarsjes.
Met kleine kabouterkaarsjes.

Kaboutertjes eten kabouterpap.
Van dideldidap kabouterpap.
Van dideldi dideldi eentjes.
Met kleine kabouterkrentjes.

Ik week 4 Hebben een ‘Boswandeling’ Gemaakt. Deur Het lokaal lagen er blaadjes, kastanjes, eikels en hazelnootjes. We Ging met de bus naar het bos en Daar Gingen Wij eerst Kijken hoe bij de Hele Hoge Bomen de blaadjes uit de bomen Vallen. En Daar zongen Wij DIT liedje:
Onder Hele Hoge Bomen,
. In een groot Kabouterbos
Staat Een heel klein Aardig huisje,
. Zomaar midden in het bos
Ik Zou er best wel Willen wonen,
. Maar ik ben toch Veel te groot
Het is Gemaakt voor de kabouters,
ontmoette hun jas en mutsjes rood.

Als Het ‘s avonds donker Wordt,
is DAT Helemaal Niet naar.
Want dan Zitten de kabouters,
hiel gezellig bij Elkaar.
Ieder zit dan op Een krukje,
ontmoette Een kaarsje in Zijn de de hand.
En dan zie je Zoveel lichtjes,
in kaboutersprookjesland.

Na Het liedje mochten Wij nog wat kastanjes en eikels Meenemen en Gingen Wij verder met de Boswandeling. We Gingen bij de egel Kijken en Daar Waren ook paddenstoelen, Een kabouter en Allemaal blaadjes. We Hebben Daar Het liedje van kabouter Spillebeen Gezongen en Hebben blaadjes meegenomen. Daarna Gingen we Kijken bij de eekhoorn. Daar lagen OOK blaadjes, kastanjes en eikels. Bij de eekhoorn Hebben Wij Een liedje op de eekhoorn Gezongen en daarna werd Het Weer Tijd om naar de terp te Gaan OM fruit te eten.

In week Knutsel 4 Hebben Wij Een Gemaakt voor onze kaart: een kastanje. Deze mochten Wij kleuren met stiften en de schil van de kastanje mochten Wij beplakken met stekels.

Benny Heeft de blaadjes herhaald en had Een nieuw liedje voor mij op: De eensey weensey spin. De Nederlandse versie hiervan is handje Pandje kevertje. Wij maakten onze vingers Een Spinnetje en klimmen ontmoette Benny Samen omhoog.

Volgende week Vieren Wij Het kabouterfeest en Mogen Wij onze mutsen op. We Hebben er Zin in!

 
Tot de Volgende Keer