Thema’s

Ik hou van Holland (update)

Thema ik hou van Holland.

Deze week was het natuurlijk Koningsdag, en dat hebben wij ook gevierd op Kinderdagverblijf de Terp. Heel de week stond in het teken van de koningspelen. En dit natuurlijk gecombineerd met het thema Ik hou van Holland… zo als u dan ook kon raden OUD Hollandse spelletjes !

Spijkerpoepen, zaklopen, kegels omgooien, met klompen lopen, ei lepel race en natuurlijk niet te vergeten koek/spek happen. U kunt zich voorstellen dat we een hoop lol hebben gehad met elkaar!. En dit allemaal terwijl we leuke vlaggetjes op onze wangen hadden geschminkt. al met al super gezellig !.

Verder zijn we druk bezig met knutselen, de koningsmutsen heeft u natuurlijk al mee naar huis genomen en zult u ongetwijfeld de komende weken aardig wat Hollandse knutsels voorbij komen !. En natuurlijk zijn we bezig voor moederdag.. maar dat houden we nog even geheim!.

Hieronder nog een van de liedjes die we zingen met de kinderen:
Er liggen bollentjes onder de grond
te slapen, te slapen
Er liggen bollentjes onder de grond
overal in het rond
Wakker worden, wakker worden alle vogeltjes fluiten,
alle vogeltjes zingen zet de tulpen maar buiten

Benny leert ons ook alles over Holland. Hij leert ons allemaal nieuwe woordjes: famer, tulip, mill, clogs. Daarnaast verteld die ons ook van alles over the King and his birthday. Benny leert ons ook nog een super leuk liedje voor de lieve mama’s want het is natuurlijk bijna moederdag.

Tot volgende keer! Dan zullen we u vertellen hoe de proeverij van Hollands eten is gegaan bij de kinderen en wat we nog meer allemaal hebben geleerd van Benny ! tot dan

[divider]

Ik hou van Holland update deel 2
dinsdag 17 mei 2016

Vorige week was maar een korte week, omdat wij donderdag en vrijdag dicht waren in verband met het Hemelvaartsdag. Maar toch vonden wij het een hele leuke week. Het was namelijk de week van de Hollandse proeverijtjes. En wat vonden wij het allemaal lekker! Maandag krijgen wij erwtensoep. Sommigen kinderen vonden het zelfs zo lekker dat ze heel graag nog een tweede kommetje wilden. Dinsdag kregen wij een heerlijke stroopwafel en woensdag haring. Woensdag waren de leidsters wel erg verbaas, want bijna iedereen vond dit lekker. De proeverij week op de Terp was een succes, want wij vonden het echt heel lekker en leuk!

Wij mochten deze week nog heel veel buitenspelen en knutselen. We hebben een rode molen geknutseld en de wieken helemaal volgeplakt. Wij hebben ook nog een liedje gezongen van de molen:

Zo gaat de molen, de molen, de molen,
Zo gaat de molen, de mo-ho-len.
Zo gaan de wieken, de wieken, de wieken,
Zo gaan de wieken, de wie-hie-ken.
Zo gaan de handjes, de handjes, de handjes,
Zo gaan de handjes, de ha-ha-ndjes.
Zo gaan de voetjes, de voetjes, de voetjes,
Zo gaan de voetjes, de voe-hoe-tjes.

Deze week was het zo lekker weer dat wij alleen maar hebben buiten gespeeld. Wij vonden dat super leuk! Lekker glijden van de glijbaan, crossen op de fietsjes, wipwappen op de paardjes en spelen in de huisjes. En sommige dagen was het zelfs zo lekker dat wij met water mochten spelen! De leidsters hadden de waterbakken helemaal gevuld met water en met heel veel speelgoed. Wij vonden dat super leuk. Lekker spetteren met water. Wij hebben heel veel pret gehad. Maar van dat veel spelen krijgen wij natuurlijk ook honger en daar wisten de leidsters wel raad mee. Aan het eind van de dag kregen wij nog lekker een appeltje of een bakje met chips. 

En ook deze week mochten wij knutselen. We hebben een boertje of boerinnetje gemaakt geverfd. We mochten ook allemaal als boertje op de foto. Dat vonden wij super leuk, want wij mochten in, voor ons, mega grote klompen staan. 

Benny is deze weken natuurlijk ook nog geweest en heeft ons woordjes geleerd over Holland. Wij weten nu wat een mill, cow, cloggs, tulip en farmer is. Ook kunnen wij ook steeds beter het liedje van het weer meezingen en kunnen wij goed vertellen wat voor weer het buiten is. 

Volgende week komt Benny weer om de woordjes met ons te herhalen. Wij kijken er erg naar uit, want wij vinden het super leuk met Benny.

Groetjes de kinderen van de Terp