Thema’s

Kabouterfeest

Op woensdag en donderdag werd kinderdagverblijf de terp weer omgetoverd tot een heus kaboutersprookjesland. Alle kinderen werden plots kabouters. Met hun zelf gemaakte kaboutermutsen en lange kriebelbaardjes. (de mutsen waren een groot succes bij de kinderen en zelfs de ouders wilde de mutsen passen!) En tot slot werden alle wangetjes rood geschminkt zoals de kabouters uit ons kabouterboek. Toen we er allemaal uit zagen als echte kabouters (en natuurlijk werden de leidsters ook voorzien van mutsen en schmink) waren we klaar voor het feest!

Om het net zo knus en gezellig te maken als bij de kabouters thuis in hun paddenstoeltjes hadden we kleine kabouterkaasjes aangestoken. En zaten we gezellig samen in een kring. Gezellig te luisteren naar kabouterverhaaltjes die werden voorgelezen door kabouter Janienke. Na het voorlezen hebben we natuurlijk nog wat leuke kabouter nummers gezongen! Door al die leuke kabouterverhaaltjes en natuurlijk ook door al het zingen kregen onze kabouters van kabouterdagverblijf de Terp erge dorst. Maar gelukkig had kabouter Sophie kabouter thee en zelfs echte kabouterkoekjes voor de kabouterkinderen geregeld. En dat viel erg in de smaak bij onze kabouters! Hierbij hebben we het volgende liedje gezongen

Kaboutertjes drinken kabouterthee
Van dideldidee kabouterthee
Van dideldi dideldi doekjes
Met kleine kabouterkoekjes

Om al die volgegeten kabouter buikjes weer weg te trainen dachten wij dat het een goed idee zou zijn om even heerlijk die kaboutervoetjes van de vloer te laten gaan. En wat een feest was dat!. Iedereen zong hard mee en dansten als echte kabouters. De kabouterdans was natuurlijk weer een groot succes die hebben we wel meerderen keren gedaan! Na al dat dansen was het tijd voor een heuse show vonden wij zo!. Alle kabouters mochten 1 voor 1 op het podium staan en hun lievelingsliedje te zingen. Laat me u vertellen de kaboutertjes zongen de kabouters sterretjes van de kabouter hemel wat een succes was dat !.

Na al dat zingen en dat dansen waren onze kabouters erg hongerig geworden en zijn we lekker met ze alle gaan eten. De kabouters keken hun ogen uit. Er stond van alles op de tafel. Zoals kabouter pannenkoeken, hele kleine kabouter worstjes en zelfs heerlijk kabouter broodjes. En om al dat lekkers weg te spoelen nog heerlijk een kabouter beker vol met kabouter thee! Het was een groot succes en we hebben heerlijk gesmuld van al dat lekkers. Al met al was het een supergezellig feest en onze kabouters kunnen niet wachten tot volgend jaar!

Hieronder een liedje en een opzegversje die wij tijdens het kabouterfeest hebben gedaan.

Onder hele hoge bomen
Onder hele hoge bomen
in een groot kabouterbos
Stonden heel veel kleine huisjes
zomaar midden in het bos.
Ik zou er best in willen wonen
maar ik ben toch veel te groot.
Het is gemaakt voor de kabouters
muts en jas en broekjes rood.

Als het ‘s-avonds donker wordt,
is dat helemaal niet naar.
Want dan zitten de kabouters
heel gezellig bij elkaar.
Ieder zit dan op een krukje
met een kaarsje in zijn hand
Want dan is het heel gezellig in kabouter sprookjesland

5 Kaboutertjes
5 kabouterjes die dansten in het bos, een gaat er weg, op viste bij de vos
4 kleine kaboutertjes die dansten in het bos, 1 gaat er weg, om te slapen in het mos
3 kleine kaboutertjes die dansten in het bos 1 gaat er weg, want zijn veter zit los
2 kleine kabouters die dansten in het bos 1 gaat er weg, want die werd moe van dat gehos
1 kleine kaboutertje danst nu helemaal alleen hij kruipt vlug in zijn paddenstoel en nu zie je er geen 1.