Thema’s

kerst

Het jaar is weer voorbij gevlogen. Bij kdv de Terp hebben we het jaar weer feestelijk afgesloten met een heerlijk kerstdiner en een prachtig kerstfeest. Om 10 uur begon het: we gingen met alle kinderen in een grote kring zitten om te luisteren naar een prachtig kerstverhaal. We hebben het kerststalletje op tafel gezet en kaarsjes aangestoken. We zongen een mooi liedje (schaapje in het stalletje wees nu eens stil. Hier ligt een klein kindje dat slapen wil. Beh zeggen de schapen. Ga dan maar lekker slapen.) Daarna hebben we liedjes gezongen over de kerstbomen, kerstklokjes en de kerstman. Ook mochten de kinderen zich verkleden als kerstman of kerstvrouw en met de belletjes rinkelen en op de trommels slaan. Vervolgens zong de hele groep het liedje Jingle Bells.

We hebben elkaar ook nog een heel vrolijk kerstfeest en een gelukkig nieuwjaar toegezongen. De kinderen van kdv de Terp kunnen dit liedje ook in het engels zingen en we vonden  het wel een goed idee om dit aan Benny te laten horen. Benny vond dat we het prachtig zongen. Hij wenste ons allemaal a Merry Christmas and a happy Newyear.

Daarna hebben  we allemaal lekker gedanst  op  kersthits. Van al dat zingen en dansen kregen de kerstmannen en –vrouwen flink honger. Tijd voor het diner! Op de babygroep was de tafel feestelijk gedekt. Het voorafje was een lekker toastje, het hoofdgerecht was het menu van de dag en als toetje kregen we een heerlijk danoontje. Omdat Femke  afgelopen woensdag afscheid nam  had ze als traktatie  een heerlijke vlaflip waar we als nagerecht heerlijk van hebben genoten. Tot slot kregen we nog een heerlijk glas campagne van Frozen of Cars en een kerstspekje of het diner mee af te sluiten.

Het was een mooi jaar met fijne feestjes en leuke herinneringen. De leidsters proosten op een top jaar en hopen dat het volgend jaar weer net zo gezellig wordt.

We wensen iedereen hele fijne kerstdagen met elkaar en een gelukkig nieuwjaar!