Thema’s

Lente

Lentekriebels – Thema Lente week 1

Eindelijk is het dan zo ver: De lente is begonnen en het mooiere weer komt eraan! En wie worden er geboren tijdens de lente…….? Inderdaad! De lammetjes natuurlijk. En Janienke was zo lief om voor ons donderdag twee lammetjes mee te nemen, een witte en een zwarte. Wij vonden dit echt super leuk. En het allerleukste was dat wij ze niet alleen mochten aaien, maar wij hebben ook lekker met ze gekroeld en zijn met ze op de foto geweest. En gelukkig was het heel mooi weer, want nu konden wij heel de ochtend met de lammetjes buitenspelen. Wat een geweldige ochtend hebben wij gehad!

Wij hebben ook gezongen over de lammetjes:

Ik weet dat de lente komt.
Ik weet het nu heel zeker.
Ik weet dat de lente komt.
Waarom, waarom, waarom

Wie heeft jou dat verteld?
Het lammetje, het lammetje,

Wie heeft jou dat verteld?
Het lammetje in het veld.

Deze week hebben wij ook onze eerste lente knutsel gemaakt. Wij mochten een kuiken in een ei plakken en kleuren, want wij hebben ook geleerd dat er in de lente kuikentjes worden geboren. Ro-Jeana en Ro-Jelis zijn druk bezig met het kleuren van het hoofdje van het kuikentje en zie eens hoe druk Lisa is met het plakken van het ei. Wij vonden het weer heel erg leuk om te mogen knutselen.
En naast het knutselen hebben wij ook zaadjes gepland van de moestuintjes en van een bloemetje. Wij zaten vol verbading te kijken naar hoe de aarde groeide van de moestuintjes. Ineens hadden wij heel veel aarde. Wij mochten ook zelf de aarde in het bakje doen en het zaadje erin leggen, net kleine tuiniertjes.

En vorig weekend is natuurlijk ook de klok een uur vooruit gegaan. Wat hebben wij daar veel plezier van gehad! Want door het mooie weer en doordat het nu langer licht en warm blijft, mochten wij vrijdag ook nog na het eten van de broodmaaltijd (16:00) naar buiten! En wat houden wij toch zo veel van buitenspelen. Wij hopen dat dit de komende weken vaker kan. Dus lente laat he warme weer maar komen.

Benny heeft ook weer nieuwe leafs voor ons. Het zijn leafs van de lente, oftewel spring. Hij heeft een tulip, een chicken en een bee. En in zijn backpack heeft hij allemaal verschillende gekleurde tulips, zodat wij kunnen oefenen met de kleuren.
En hij leert ons een nieuw liedje ‘The Spring song’ op de melodie van farmer in his den:

The sun is shining bright,
the sun is shining bright,
oh how I love the warmth,
the sun is shining bright.

The rain is falling down,
the rain is falling down,
oh how I love the sound,
the rain is falling down.

The flowers start to bloom,
the flowers start to bloom,
oh how I love the sight,
the flowers start to bloom.

Wij hopen echt dat het nog vaker mooi weer gaat worden. Laat het lente weer maar komen!

Lieve lentegroetjes van de kinderen van de Terp