Thema’s

Na de zomervakantie

Hallo daar zijn we weer!.
We hopen dat jullie een top vakantie hebben gehad. De kinderen van Kinderdagverblijf De Terp hebben het in ieder geval super naar hun zin gehad. Over het weer mogen we niet klagen…… Het zwembad en de watertafels hebben namelijk regelmatig buiten gestaan. Ook had Sophie nog een olifant gekocht met en hele, hele lange slurf waar heel veel water stralen uit kwamen dit was natuurlijk deze zomer, vonden de kinderen, een groot succes. Ook hebben de kinderen niet stil gezeten wat betreft knutselwerkjes. We hadden dan wel geen thema, maar dat maakte niets uit. Want in de zomer zie je heel veel beestjes dus hebben we bijen, lieveheersbeestjes en vliegen gemaakt. De eerste weken van de vakantie zijn we druk geweest met de vraag: Hoe ga je op vakantie. Met de auto, of een caravan of misschien wel met een tent of met het vliegtuig heel hoog in de lucht. Vandaar dat u thuis allerlei prachtige geknutselde vakantie voertuigen voorbij heeft zien komen. Ook hebben we een hoop ‘vakantie’ boekjes voor gelezen en ‘vakantie‘ liedjes gezongen. Bijvoorbeeld het boekje over Liese lotje die gaat kamperen met haar ouders in een tent, haar papa wil alleen in de tent slapen maar wordt ‘s nachts heel bang. Dat vonden de kinderen natuurlijk heel grappig!.

Helaas zijn die 6 weken voorbij gevlogen (met al die bijen enz.) We hopen dat het nog wel een paar keer zwembad weer gaat worden…. (hopen mag altijd) wie weet….

We zijn nu begonnen met Thema Rupsje nooit genoeg. Deze week gaan we mooie rupsen verven in allerlei kleuren. We lezen elke dag het verhaal van de kleine rups voor. We zingen ook nog leuke liedjes bij het thema maar daar zullen we volgende keer iets over vertellen.

De voorbereidingen voor de Engelse lessen met Benny zijn ook in volle gang. Chantal en Barbara zijn al een paar keer bij Benny wezen kijken bij Kinderdagverblijf Villa Rembrandt waar Benny al een langere tijd in volle gang is. It was verry nice. Volgende week komt Benny ook elke dag even kijken bij onze peuters. Dus als u opeens Engelse woorden/liedjes voorbij hoort komen van u peuter dan weet u hoe dit komt.

Nou dat was het dan voor deze week. Volgende keer komen we terug om verder te vertellen over het Thema rupsje nooit genoeg en natuurlijk over de spannende verhalen met betrekking tot Benny!.