Nieuws

BHV 2016

Terwijl onze ouders en hun kinderen op zaterdag heerlijk van het zonnetje genieten wordt er op Villa Rembrandt door de leidsters van de Terp hard gewerkt aan de dagelijkse veiligheid op het kinderdagverblijf. Wat te doen bij brand was het ochtend thema waarbij de leidsters de ontruiming, het blussen van een brand en het behandelen van een slachtoffer bij brand oefende. Als door ervaren BHV’ers werd de brand geblust en waren zij de situatie al snel meester. (Brandmeester zogezegd)

Na een gezamenlijke lunch was het tijd voor de EHBO-training deze eveneens jaarlijks terugkomende training begon al gelijk heftig met brand en snijwonden maar ook met botbreuken. En hoe behandel je nu deze verschillende verwondingen. Al snel werd er samen besproken wat te doen en werden de wonden gekoeld, gespalkt en verbonden. Daarnaast werden de verschillende ongevallen en hoe hierbij te handelen besproken.

Nog een stukje praktijk oefenen in reanimatie en de dag is weer voorbij. Voor het strand is het te laat maar we kunnen nog wel even een terrasje pikken.

Tot maandag op het veilige kinderdagverblijf

Groetjes van de leidsters.

Dag van de leidsters 2016

Donderdag 15 september was het weer zo ver: De dag van de leidsters. De meeste leidsters waren vergeten dat het vandaag de dag van de leidsters was tot dat Peter met taart en bloemen aan kwam. Wat natuurlijk een hele leuke verrassingen was en dit was niet de enigste verassing…… De oudercommissie had een hele leuke boom gemaakt met behulp van alle ouders en de kinderen van het kinderdagverblijf. Heel erg bedankt oudercommissie en ook natuurlijk onze lieve ouders, voor alle lieve foto’s, teksten en knustel werkjes die jullie met de kinderen hebben gemaakt. Daarbij zat ook nog een leuk cadeautje voor elke leidster. Namens het hele leidster team zijn we jullie erg dankbaar voor wat we allemaal hebben gekregen. Er kwamen zelfs ouders onverwacht met chocolade en taart aan . Echt super lief van jullie ! Het is erg fijn om te weten dat jullie ons allemaal erg waarderen en blij met ons zijn.

Nogmaals heel erg bedankt namens alle leidsters & stagiaires van Kinderdagverblijf de Terp

Dag van de leidsters 2015

Lieve Ouders en Kinderen van KDV de Terp,

Vandaag 17 september Begon Voor Ons Weer als Een dag including alle andere gezellige dagen op de Terp. Attans DAT dachten we. Wilt Vandaag was Het de Dag van de Leidsters. We Werden in de Vroege Ochtend al verwend deur Een Aantal Ouders met Heerlijke chocolade. Hmmm wat lief en lekker! Daarna kwamen Peter en Sophie ons verassen met Een mooie bos bloemen en Een heerlijke taart. Wat een verwennerij! En toen Kwam also ingelogd Eens de oudercommissie Langs voldaan Een Prachtig cadeau. Een mooi boekje ontmoet Allemaal mooie tekeningen, hartverwarmende teksten, leuke foto’s, en vooral Veel dank en waardering! Wauw! Wat fantastisch. OOK kregen we 2 dozijn merci chocolade en Allemaal Een Cadeaubon! Wat super lief en Attent van alle Ouders en Kinderen. NAMENS Sophie, Barbara, Nel, Janienke, Ria, Roxanne, Beide Chantals en De Twee stagiaires super bedankt! Bedankt voor al Het lekkers Maar also De Lieve Woorden. Dat Advocate ons Weer een Positieve impuls for Het komende jaar waarin we Weer ontmoetten Veel liefde en gezelligheid for jullie Kinderen Zullen Zorgen!

Heel veel dank NAMENS alle leidsters!

 

[divider] BENNY!

Weet u wie er Elke Ochtend gezellig bij ons op bezoek Komt? Benny !! Benny Komt Elke dag rond 9.15 zelfs Langs op Kinderdagverblijf De Terp. Benny Komt Helemaal uit Engeland OM Onze peuters Engels te leren. (Hoe leuk is dat!) En als Benny er is proberen we elkaar ontmoetten ZE alle Alleen maar Engels te Praten (DAT is SOMS nog wel Eens lastig) Maar we leren super Snel. Als Benny binnenkomt deur de Deur Begint Zijn welkomstliedje:

Hallo iedereen, tra-la-la-la   Hallo iedereen, tra-la-la-la   Hallo iedereen, tra-la-la-la   Hallo iedereen. De eerste Keer DAT Benny op bezoek Kwam vonden de Kinderen Het erg spannend. Hiel Voorzichtig Gaven ZIJ Benny Een handje en sommige zeiden zelfs al ” Hello Benny ” Wat Benny hak knap VOND van de Kinderen en Zei ‘Klopt omhoog & Well done’. Also Benny VOND Het heel leuk en gezellig OM ontmoette Zijn rugzak Langs te Komen. Nu Zitten er blaadjes in met de foto’s van de Kinderen Erop en Zijn de blaadjes Verdeeld in de vier kleuren: geel, rood, groen of blauw. Maar wie weet wat er de Volgende Keer in Zijn rugzak zit. De kinderen van Kinderdagverblijf De Terp mochten 1 for 1 bij Benny Komen en Een blad uit Zijn rugzak halen. Ze vertellen dan aan Benny Welk kindje er de leaf op Stond nl Welke kleur de bladeren was. Geel, rood, groen of blauw. Nu De eerste week van Benny Bijna Verstreken is Zien wij dat Een hoepel Kinderen al hiel goed de kleuren Weten en Benny Zelf nu erg populair is !. Op het bord in de Peutergroep Kunt u Zien Welke Woorden en zelfs Zinnen De kinderen Gaan leren van Benny. This bord woord na Verloop van Tijd zijn veranderd en in de Toekomst Gaat Benny zelfs De kinderen de Woorden aan ons van de thema’s in Het Engels leren. Het woord hak spannend en Een erg leuke Tijd ontmoette Benny !. We are erg Blij DAT HIJ Elke dag gezellig bij ons Gaat Komen !. De kinderen van Kinderdagverblijf De Terp are nu druk Bezig met Het verven van Een Eigen Benny zodat u thuis also Kunt Zien hoe Benny eruit Ziet.

[Divider] BHV

Capelle 30 mei 2015 Alle Brandjes Weer geblust. Het is Alweer een jaar geleden DAT Het Personeel van Villa Rembrandt en de Terp their laatste BHV training Hebben gevolgd. Hoogtijd for an herhaling. Afgelopen zaterdag was Het for the leidsters helaas ingelogd Geen weekend. Om 08:45 uur Verzamelen en eerst Een Ochtend theorie, verbandjes Leggen en reanimeren daarna Een lunch en in de middag de brandbestrijding. Hierbij also eerst Een stukje theorie en daarna De strijd aan met de vlammen. Het Ging Allemaal voorspoedig en als volleerde brandweerlieden Werd De strijd met het vuur in Het voordeel van de leidsters beslecht.

Het Gaat dan wel ten Koste van de Vrije zaterdag, Maar Het Personeel van Villa Rembrandt en de Terp Zijn Weer Helemaal bijgeschoold en Weten in noodsituaties schoffel ZE moeten Handelen. Advocate toch Weer een Veilig Gevoel.

Taart for Kinderdagverblijf De Terp Capelle 19 februari 2015 Meer dan 2014 Hebben Wij Weer een goed rapport gekregen van de GGD. Om this te Vieren kregen Wij vandaag een lekker taart Aangeboden deur de wedhouder van Capelle aan den IJssel, Ans Hartnagel. Heel erg bedankt NAMENS alle leidsters en Kinderen van KDV De Terp. [Divider]

Ouderavond 12 februari 2015

Capelle 12 februari 2015

Donderdag 19 februari Hadden Een we ouderavond op de agenda Staan. En Laat me u vertellen Het was erg gezellig. De Opkomst was groot en Daar Waren Wij erg Blij mee !. De avond Werd geopend deur Chantal Rennes voorzitster van de oudercommissie. ZIJ vertelde zelfs in Het kaart wat de OC in houd en wat ZE Allemaal DOEN, also Vroeg Zei of er ingelogd geïnteresseerde Waren OM lid te Worden van de OC Heeft u alsnog interesse dan Kunt u Een mailtje Sturen van Sophie dan wel Een van de OC Leden aanspreken. We Hadden best Veel Onderwerpen, Wij Hopen DAT de aanwezige Ouders Hebben genoten van de ouderavond. De film was Natuurlijk bij de Ouders Een groot succes, Veel Grappige en ondeugden Momenten Zagen ZE voorbij Komen. We Hebben best Een hoop Ouders harde horen lachen. We HOPEN DAT de Ouders van Nu Een idee Hebben Van Hoe their soort Een dag bij ons op Het kinderdagverblijf doorbrengt. Wilt u de film Graag thuis, kisses van met opa en oma Nog een Keer terug Zien hendel dan bij de leidsters Een USB-stick, Minimaal 8 GB, ontmoet u naam Erop in. Verder Werden this Keer de buikjes van de Ouders gevuld ipv sterven van de kinderen. Sommige Kinderen Hadden zelfs thuis verteld DAT de papa’s en mama’s mochten leren eten bij Janienke en Barbara. Peter Van het Bedrijf Lekker en Vers Heeft u 5 gerechtjes laten’ Proeven van wat our Kinderen eten Op het kinderdagverblijf. Wij Hopen DAT Het has gesmaakt En dat u nu Een goede Indruk has van wat Uw kind, bij ons Tussen de middag, eet. Gelukkig hoorden we al Een hoop Positieve reacties van de Ouders. Verder stonden Barbara en Janienke Klaar OM de Ouders alles te vertellen dan de komende thema’s sterven we Gaan Draaien. Leuk DAT alle Ouders Veel interesse Hadden nl Veel vragen stelde aan de leidsters. U has also Desiree gezien (Werkzaam op Villa Rembrandt) ZIJ Stond bij de presentatie Over het Engels, Waarmee Wij in april Starten. Desiree Komt dan Een paar weken Elke woensdag naar de Terp OM de leidsters alvast Het ene en andere te leren. Dus als u soort opeens voldaan Engelse woordjes aan Komt u weet schoffel DAT Komt !. We HOPEN DAT jullie Een hele fijne avond Hebben Gehad, Wij de leidsters vonden Het SUPER.! OM this ouderavond for u te Verzorgen. Tot de Volgende ouderavond Weer !.

Groetjes de leidsters.

PS: Maandag en Dinsdag Hebben Wij carnaval gevierd, foto’s en Een verhaal staat online op de website bij de thema’s