Thema’s

Pasen

Thema Pasen week 1

Het betere weer is in zicht. De zon gaat warmer schijnen en de temperaturen gaan iets omhoog. Oftewel: De lente is in zicht. En bij de lente hoort natuurlijk Pasen.

Over iets meer dan twee weken is het weer zo ver: het paasweekend! Een weekend van gezellig ontbijten en eieren verven, verstoppen en zoeken. Het weekend van lekkere chocolade eitjes.

Bij kinderdagverblijf de Terp zijn wij ook al druk bezig met Pasen. Wij hebben deze week allemaal een hele leuke paasmuts gemaakt. Deze mogen wij over twee weken (in week 12) opzetten tijdens ons paasfeest op woensdag, donderdag en vrijdag.

Wij vinden het super leuk om met verf te kliederen en hadden het daarom ook heel erg naar ons zin tijdens het verven van de muts. Maar geen paniek voor de leidsters want er waren gelukkig genoeg washandjes om de kliederboel van onze handjes af te halen (en de tafels).

D’iyonne, Alyssa en Taviënne zie je op de foto’s ook druk bezig zijn met hun muts.

Kenji, Lavinya, Jill, Fenna en Lisa hebben naast hun eigen muts ook een paasposter mogen verven. En ze zijn heel mooi geworden. Jullie kunnen deze bewonderen bij ons op de Terp.

Wij hebben ook liedje van Pasen geleerd:

Dag meneer de Paashaas
waar kom je vandaan.
Dag menner de Paashaas
blijf maar staan.
Hier is een mandje, wat verf
en een ei.
Dag meneer de Paashaas je maakt ons blij.

Benny is ook al on de paas sfeer en leert ons wat Pasen in het Engels is. Dat is Easter. Ook heeft hij plaatjes van Pasen op zijn leafs. Hij heeft een ‘easterbunny’, een ‘easteregg’ en een basket. In zijn backpack heeft hij allemaal verschillende gekleurde eitjes. Zo helpt hij ons om met de kleuren te oefenen. Ook heeft hij een heel leuk liedje van de paashaas. Deze heeft hij van YouTube: The way the bunny hops. Wij vinden het erg leuk om samen met Benny te dansen en doen ook elke keer weer mee!

Paasgroetjes van de kinderen van de Terp

[divider]UPDATE
21-03-2016: 

Thema Pasen – week 2

De 2e week van het thema Pasen zit er weer op. We hebben een leuke week achter de rug. We konden bijna elke dag buiten spelen en soms zelfs twee keer, omdat het zonnetje lekker aan het schijnen was. En laten wij buitenspelen nu net super leuk vinden! Wij hadden het echt reuze naar onze zin.

Deze mochten wij ook weer knutselen. Wat een feest! We hebben een mooie paashanger geverfd voor versiering tijdens het Paasfeest. Nu hebben wij een mooie muts en versiering. Onze voorbereidingen voor het feest zijn helemaal klaar, zullen de leidster ook al helemaal klaar zijn?

En ook hebben wij weer liedjes gezongen van Pasen. Dit liedje vinden wij ook erg leuk:

Ik zag twee hazen vlak voor Pasen,

liggend in een weiland.

Met een mandje vol met eitjes,

aan het verven met zijn beidjes.

Kijk eens hier, kijk eens daar.

Nu zijn alle eitjes klaar!

(Melodie van ‘Ik zag twee beren’)

Wij hebben deze week veel geoefend op de liedjes, want volgende week tijdens het Paasfeest vinden wij het super leuk om deze liedjes zelf te kunnen zingen!

Benny had deze week een nieuw leaf aan zijn tree gekregen, een chicken. Wij weten nu wat een Easterbunny, een Easteregg, een basket en een chicken is. Wij vinden het zo leuk dat Benny ons woordjes leert over Easter. En het schijnt dat Benny er volgende ook is tijdens het Paasfeest, maar wat hij komt doen is nog een verrassing. En zou hij ook in zijn pyjama komen, net als wij? Wij zijn enorm benieuwd!

Tot volgende week tijdens ons Paasfeest!