Thema’s

Sinterklaas deel 1

Zie ginds komt de stoomboot uit Spanje weer aan. Hij brengt ons Sint Nicolaas ik zie hem al staan. Na het kabouterfeest zijn we druk bezig met het volgende feestje wat er voor de deur staat. Want daar wordt aan geklopt. Hard geklopt zacht geklopt, daar word aan de deur geklopt wie zal dat zijn?

Op 14 november was het weer zover sinterklaas is weer in het land. De kinderen van kinderdagverblijf De Terp hebben welkomst vlaggentjes gemaakt en we begrepen dat de Sint die erg mooi vond. (gelukkig maar) Natuurlijk hebben al veel kinderen hun schoen gezet en zingen we bij de terp een hoop Sinterklaas liedjes. Dat heeft hij vast gehoord want de schoentjes worden flink gevuld bij de kinderen thuis. Afgelopen week zijn de kinderen erg druk bezig met het maken van mooie pieten en sinterklaas mutsen. Die zetten we op ons hoofd als we 3 en 4 dec Sinterklaas feest vieren. Want hij zal ons toch niet stilletjes voorbij rijden?.

Om in de sfeer te komen lezen we spannende Sinterklaas verhaaltjes. Een van de favoriete onder de kinderen gaat over Jop die graag met de Sint wilt knuffelen. Daarom krijgt Jop elke nacht een kledingstuk van de Sint in zijn schoen. Een mijter, een mantel, een staf en zelfs een baard. Zo kan hij zijn knuffel aankleden net als Sinterklaas. En zo kan Jop elke nacht met ‘Sinterklaas’ knuffelen in bed. Wat een top idee van Sinterklaas.

Deze week heeft de Sinterklaas ook ons aan het werk gezet! We moeten zijn kleding en die van de pieten wassen omdat zijn wasmachine kapot is gegaan. (hopelijk word die snel gemaakt) maar voor nu hangt bij de peuters op de groep zijn was te drogen.
Ook hebben we al onze kleine pieten en sinterklaas verkleedkleding naar beneden gehaald zodat we een groot verkleedfestijn kunnen houden met alle kinderen. En dat komt goed uit want volgende week staat de pietengym op de planning! Al de pietjes van kinderdagverblijf De Terp gaan we leren om al die pakjes goed door de schoorsteen te kunnen gooien. En wie weet kunnen ze dan later ook wel Piet worden bij Sinterklaas.

Helaas is er wel iemand die dit jaar afscheid van ons neemt en er ook niet bij het Sinterklaasfeest kan zijn. Chantal Belt (peutergroep) neemt na een, volgens haar erg leuk jaar, afscheid van iedereen op kinderdagverblijf de Terp en natuurlijk ook van de ouders. Zelfs de Sint heeft nog een gedichtje voor haar achter gelaten bij de was, wat is die Sint toch een lieve man…

Lieve Chantal,
Het deed sinterklaas veel verdriet, toen hij hoorde dat Chantal het kinderdagverblijf verliet. Hij hoorde over haar nieuwe baan. Wat doe je nou iedereen aan?
Toch in Sinterklaas voor Chantal heel blij, een andere doelgroep, nieuwe uitdaging & lekker dichtbij (huis)
Sinterklaas wenst Chantal veel succes & plezier, maar hoopt natuurlijk ook dat je nog terug denkt aan hier.
Dag Chantal, bedankt voor de leuke tijd. Het gaat je goed!.

Dat was het voor nu, tot de volgende keer ! en dan zullen we u vertellen hoe het Sinterklaas feest is geweest!.

Groetjes van Alle leidsters van Kinderdagverblijf De Terp