Thema’s

Thema Dierentuin

Welkom bij dierentuin de Terp – week 1 dierentuin dieren

Wij zijn gestart met het thema dierentuin dieren en daarom toveren wij de Terp om tot een dierentuin. Hiervoor hebben Fabio en Mika dierenposters geverfd en Kenji en Lavinya een giraf met een hele lange nek.

Maar welke dieren wonen er, naast de giraf, eigenlijk nog meer in de dierentuin? Volgens Jill en Fenna wonen de apen, de olifanten, de krokodillen en de slangen in de dierentuin.

Om kinderdagverblijf De Terp nog meer om te toveren tot een dierentuin hebben wij deze week een dierenmasker gemaakt. We konden kiezen of wij een beer, een neushoorn of een olifant wilden zijn. Deano koos voor de beer, Lavinya wilde graag een neushoorn zijn en Mika en Tavienne hebben een masker van een olifant gemaakt.

En om nog meer in de stemming te komen worden wij voorgelezen uit boekjes over de dierentuin, zoals uit het boekje ‘Balotje in de dierentuin’. Zij ziet allerlei leuke dieren, zoals een pinguïn, apen, olifanten en een giraf.

Ook zingen wij over dieren uit de dierentuin en daarvan leren wij dat de olifant de allerdikste billen heeft,  de giraf de langste nek en de nijlpaard allergrootste bek. Wisten jullie dat?

Moeten jullie dit liedjes maar eens lezen:

Ze kunnen zeggen wat ze willen, maar de olifant die heeft de dikste billen van het hele land.

En de giraf heeft de allerlangste nek nek nek.

En de nijlpaard de allergrootste bek bek bek.

Benny leert ons ook over de dierentuin. Hij noemt het ‘the Zoo’. In Benny’s Zoo leeft er tot nu toe een elephant, een monkey en een tiger.
Tot gauw!

[divider]UPDATE
16-02-2016: 

Week 2 en 3 van het thema dierentuin zitten er weer op. Wij hebben meer dieren toegevoegd aan onze dierentuin. We hebben zelf lollige aapjes en grote olifanten geverfd. Kijk Joep en Laurens eens druk bezig zijn met het verven van hun lollige aapjes.
Wij zingen daar ook een liedje van:

Een aapje wou eens lollig zijn en beet in de billen van de kapitein.
De kapitein werd vreselijk boos en stopte het aapje in een poederdoos.
De poederdoos ging open, het aapje kon weer lopen.
Het aapje kon weer lollig zijn en beet in de billen van de kapitein.

En steeds meer kinderen nemen wat mee voor in de dierentuin De Terp. We hebben een slingeraap, een leeuw, een jachtluipaard, een olifant, een nijlpaard en een slang.

Het gaat steeds meer lijken op een eechte dierentuin!

Ook Benny’s tree krijgt meer dieren uit de ‘zoo’. Hij had al een monkey, een tiger en een elephant. Nu heeft hij ook een snake en een lion. Wij vinden het super leuk om dit allemaal te leren en doen de diertjes tijdens Benny ook graag na. Benny leert ons ook dat al deze diertjes in de zoo leven.

In week 3 heeft Benny ons ook een liedje geleerd: ‘five little monkies jumping on the bed’. Wij vinden dit liedje zo leuk dat we het zelfs tijdens het spelen zelf nog zingen.

Wij zijn benieuwd naar de komende weken, want dan gaan we weer dieren toevoegen aan de dierentuin.

Tot snel in de dierentuin!

[divider]UPDATE
29-02-2016: 

Hier weer een update van het thema Dierentuin. In week 4 en 5 mochten wij nog meer dieren uit de dierentuin knutselen. Dit keer hebben wij een spannende tijger en een sissende slang geverfd. Dit vonden wij super leuk! Vooral de tijger, want die kunnen wij heel goed na doen: whaaaaaaahhh!!

Tijdens de kring gaan wij ook zelf naar de dierentuin en dan zingen wij:

Ga je met mij mee, ga je met mij mee.
Samen naar de dierentuin, daar gaan we dan hoezee.
Toeterdetoet, pepperdepep, samen naar de dierentuin.
Toeterdetoet, pepperdepep, ga je met mij mee.

Wij leren dan dat wij eerst een kaartje moeten kopen en pas dan mogen wij naar binnen. We kijken dan eerst op de kaart waar we heen willen en dan gaan wij op stap.

Wij zien daar olifanten, krokodillen, zebra’s, flamingo’s, giraffen en nog andere dieren.

En tussendoor zingen wij ook nog liedjes van de dieren:

Goededag meneer giraf, ik zet mijn petje voor u af.
Kunt u alle appels plukken, moet u voor een vliegtuig bukken.
En kunt u met zo’n nek misschien, boven in de hemel zien.

Wanneer wij alle dieren gezien hebben gaan we nog een ijsje eten en naar de speeltuin. En daarna gaan wij weer terug naar de Terp om lekker fruit te eten.

In de zoo van Benny is ook weer een dier bijgekomen, namelijk een ‘turtle’. Benny heeft nu 6 dieren en zijn dierentuin is daarmee compleet.

Benny neemt zijn dieren ook altijd mij in zijn backpack en wij mogen deze eruit pakken. En wij leggen deze dieren dan zelf bij de leaves uit Benny’s tree.

[divider]UPDATE
16-03-2016: 

De laatste week van het Dierentuin thema zit er jammer genoeg weer op. Dit was de laatste week dat wij met allen naar de dierentuin gingen om onze favoriete dieren te bekijken. Onze eigen diertjes gingen ook weer mee naar huis, dat vonden wij stiekem dan wel weer heel leuk! Nu kunnen wij thuis weer met onze knuffel spelen.

Deze week hebben wij ook nog een knutselwerkje gemaakt voor in de map als herinnering aan dit thema: een papegaai. Deze hebben wij heel mooi beplakt met allemaal gekleurde papiertjes.

Wij doen niet allemaal maat papegaaitjes knutselen maar wij zingen ook over de papegaai:

Papegaaitje leef je nog? Ie aa dee aa

Ja meneer ik ben er nog! Ie aa dee aa

Ik heb mijn eten opgegeten

En mijn drinken laten staan

Ie aa dee a POEF

Ook Benny heeft afscheid genomen van zijn dierentuinvriendjes.

Volgende week komt er een nieuw vriendje van Benny, namelijk de Paashaas.

Wij gaan dan Engels woordjes over Pasen leren.

Wij hebben er reuze veel zin in!

Groetjes van de kinderen van de Terp