Thema’s

thema onderwater

Thema Onderwater week 1 – Diep in de zee.

Deze week was de eerste week van het thema Onderwater. Met dit thema leren wij welke dieren er allemaal in de zee leven. Deze week hebben geleerd dat er onder andere een schildpad in de zee leeft. Deze hebben wij dan ook mogen verven en beplakken. Dit vonden wij super leuk om te doen!

Ook met dit thema zingen wij weer liedjes en doen wij dansjes. Een liedje dat wij zingen is:

Vijf kleine visjes zwommen naar de zee.
Nee zei mama ik ga niet mee.
Ik blijf liever in die vieze oude sloot,
want in de zee daar zwemmen haaien en die bijten je: blub blub blub blubber de blub blub blub blubber de blub blub blub.

Vier kleine visjes zwommen naar de zee.
Nee zei mama ik ga niet mee.
Ik blijf liever in die vieze oude sloot,
want in de zee daar zwemmen haaien en die bijten je: blub blub blub blubber de blub blub blub blubber de blub blub blub.

En verder en verder totdat je geen visjes meer heb die naar de zee kunnen zwemmen.

Ook wordt er voor ons voorgelezen uit een boek over een glimmend visje: De mooiste vis van de zee.

Alyssa en Isabelle hebben een levensgrote zeemeermin mogen maken! Dat vonden zij super leuk om te doen. En Isabelle helemaal want het lichaam is net zo groot als zij zelf. Shannon heeft namelijk haar lichaam omgetrokken. Ze was er helemaal van in de wolken, want zij kon nu eventjes een zeemeermin zijn.

En gelukkig was het deze ook nog super mooi weer, want nu wij hebben ook met water kunnen spelen! Lekker toepasselijk bij het thema. Wij vinden het dan zo leuk om elkaar en de leidsters nat te spetteren!

Benny doet natuurlijk ook weer mee aan het thema. Hij heeft allemaal ‘creatures from the sea’ in zijn tree hangen. Namelijk een shark, turtle, dolphin and diving glasses. Ook heeft Benny weer zijn best gedaan om een liedje te vinden voor ons. Hij heeft een liedje over allemaal diertjes uit de zee. Het liedje heet: Under the sea van Peter Weatherall. Dit liedje gaat over een duikboot die opzoek gaat naar dieren uit de zee. Wij mogen dan allemaal een diertje vasthouden, zoals een walvis, een haai, een kwal en nog vele andere diertjes.
En wij vinden het super leuk om dit te doen! Dit is een keertje anders dan anders.

Wij vinden het Onderwater nu al leuk en hopen dat de andere weken ook zo leuk zullen worden.

Groetjes de kinderen van de Terp.
[divider]Thema Onderwater week 2 en 3

Wij hebben weer twee hele leuke weken van het thema Onderwater achter de rug.

In week 2 mochten we weer knutselen en dit keer een duiker. Wij vinden dit allemaal heel leuk. Moeten jullie eens kijken hoe mooi Ro-Jeana en Ro-Jelis aan het verven en Alyssa en Taviënne zitten met smart te wachten tot zij hun duiker mooi mochten verven.

Isabelle en Alyssa hadden in week 1 al ene mooi zeemeermin geverfd en deze week hebben wij het lokaal verder versierd.  We hebben onze aquarium die Isabelle in week 1 had geverfd gevuld met onze tekeningetjes van zeediertjes en de speelgoed zeediertjes. Verder hebben wij ook diertjes geverfd: Lyanna heeft een rode krab geverfd, Iriana een blauwe haai en Isabelle een paarse octopus.

De leidsters hebben ons deze week voorlezen uit het boekje ‘Klein wit visje’. Het kleine witte visje is zijn mama kwijt en gaat opzoek naar zijn moeder. Tijdens zijn zoektocht komt hij allerlei gekleurde diertjes tegen. Wij moeten dan raden welke diertjes het zijn en welke kleur ze hebben. Wij vinden het echt heel leuk boekje.

In week 3 mochten wij een duikbril maken. Dit vonden wij super leuk want vanaf week 5 gaan wij dan spelletjes doen met de bril. Ook vonden wij het leuke dat we op verschillende manieren mochten verven. We mochten de strook stempelen, het ‘glas’ van de bril mochten we verven met wattenstokjes en de snorkel hebben we gemaakt van een keukenrol. En wat geeft dat een kliederboel met verven, maar wel een leuke kliederboel!

Omdat onze eigen duikbril nog moest drogen en wij pas in week 5 hier spelletjes mee gaan doen, kregen wij deze week alvast een voorproefje. Wij mochten namelijk een echte duikbril opzetten. Dit vonden wij echt super grappig om te doen. En het zag er echt gek uit!
Tijdens het thema momentje hebben de leidsters ons ook voorgelezen uit het boekje ‘De mooiste vis van de zee’. Wij vinden dit echt een leuk boekje, want wij leren dat je met delen meer vriendjes maakt.

Benny heeft de afgelopen twee weken ook met ons gespeeld. Hij had zijn tree weer bij met zijn leafs. Hij had al een shark, dolphin, turtle en divingglasses. Nu heeft ook een diver erbij.
Het Under The Sea liedje gaat ook steeds beter. We weten steeds beter hoe de diertje sinds het Engels heten en weten dan ook de diertjes omhoog te houden als wij de naam in het liedje horen.
Sinds week 3 heeft Benny ook gekleurde diertjes bij zich, zodat hij met ons de kleuren kan leren. Hij heeft een green turtle, een pink jellyfish, een blue whale, een purple octopus, een red crab en een yellow school of fish.

Wij vinden het altijd zo leuk met Benny en zijn benieuwd naar de komende 3 weken.

Groetjes van de kinderen van de Terp

[divider]4 & 5 waren ook weer hele leuke weken! Jammer genoeg was het weer een beetje minder, maar dat geeft voor ons helemaal niets want wij vermaken ons binnen ook enorm. Wanneer het wel lekker weer of in ieder geval droog was mochten wij lekker buitenspelen en wanneer het zo keihard regende mochten wij binnen van alles doen: met de duplo spelen, tekenen, in de poppenhoek,  met de treintjes of wij mochten kleien of kettingen maken.  Ook deden de leidsters met onze leuke spelletjes uit de kast en hebben we weer lekker gedanst.

Met het onderwater thema hadden wij deze weken iets nieuws. Wij mochten zwemmen!! Dit vonden wij super leuk! Wij deden onze duikbril op en doken zo het water in en zwommen naar allerlei verschillende diertjes in de zee. We hebben haaien gezien, een octopus, een dolfijn, een krab en nog veel meer. Moeten jullie eens kijken  op de foto’s hoe leuk wij het hadden en wat staat die bril stoer bij Laurens en Kenji! En kijk hoe leuk die visjes staan bij Lyanna, Liliana en Sofie. En wauw wat hebben alle kinderen toch mooie brillen gemaakt. Wij hebben het echt super leuk gehad!

Deze weken hebben wij natuurlijk ook weer geknutseld. In week 4 mochten wij een hele spannende haai maken met hele scherpe tandjes. En in week 5 hebben een kwal getekend en deze gaat als aandenken in onze map.

Ook met Benny was het weer leuk! Wij vinden het super leuk om met hem het Under the Sea liedje te zingen!

Volgende week is jammer genoeg alweer de laatste week van het Onderwater thema. Wij kijken er na uit om nog 1 keertje te zwemmen en voor de laatste keer het liedje met de Benny te zingen.

Tot volgende week!

Groetjes de kinderen van De Terp

[divider]

De laatste week van het Thema Onderwater is helaas voorbij. Wij hebben zoveel leuke geleerd en gemaakt! Wij leerden welke dieren je onderwater tegen komt. En dat niet al deze dieren daar ook slapen, want bijvoorbeeld een zeehond slaapt op het land. En de visjes natuurlijk niet, die blijven voor altijd onderwater.

Deze laatste week mochten wij nog voor de laatste keer onderwater duiken en zwemmen naar alle dieren die in het water zwemmen. Wel jammer dat het de laatste keer is, maar ook dit keer vonden wij het weer super leuk.

Ook hebben wij nog iets leuks geverfd: een dolfijn! Wij mochten zelf kiezen hoe wij dit wilden doen. De verf erop stempelen, of erop rollen of met de verfkwast.

En het was deze week niet alleen de laatste week van het thema Onderwater, maar ook de eerste week van de zomervakantie. Een hoop van onze vriendjes en vriendinnetjes zijn al op vakantie. En om het te vieren dat de zomervakantie is begonnen heb wij bij het broodmaaltijd lekkere tosti’s mogen eten. Dit vonden wij allemaal echt super lekker!

Bij Benny hebben wij jammer genoeg voor het laatst het liedje gezongen van Under the Sea en hebben wij dag gezegd tegen Benny zijn onderwater vriendjes.

Maar wij hoeven natuurlijk niet verdrietig te zijn, want volgende week beginnen wij weer aan een nieuw thema: Zomer. Dan gaan we weer liedjes zingen, knutselen en worden wij voorgelezen over de zomer. Laten we hopen dat het ook zomers weer wordt, want dat zouden wij echt geweldig vinden!
Benny heeft dan voor ons ook weer nieuwe blaadjes om te leren. Wij zijn benieuwd!

Tot volgende week!