Thema’s

Thema Vervoer

Het thema vervoer is begonnen en de eerste 2 weken hebben wij gehad. En wat een super leuk thema vinden wij dit, want wij herkennen de vervoersmiddelen. Wij maken namelijk allemaal gebruik van de verschillende vervoersmiddelen. Want bijvoorbeeld Sofie, Jayric, Liliana, Lisa en Noah komen met de auto of worden opgehaald met de auto. Sofie, Laurens, Liliana, Jill en Lisa zijn ook met de auto op vakantie geweest. Jeana, Jelis, D’iyonne en Narino komen wel eens op de fiets en Lisa vindt het altijd super leuk als mama haar ophaalt met de fiets. Sommigen gaan ook met de metro of de bus naar familie of de winkels. En Alyssa, Deano en Isabelle zijn met het vliegtuig op vakantie geweest. Wij vinden het super leuk omdat te roepen: Ik ben met het vliegtuig geweest, of ik was met mama in de auto of ik ben met de trein geweest.

Dit maakt het ook super leuk om de knutsel te maken, omdat wij het gelijk herkennen.  Deze weken hebben wij een taxi en bus gemaakt. Dit mochten wij rollen en verven. Ir-son vond het ook super leuk om er geluidjes bij te maken: toet toet, ieee ieee,  vroem vroem.

Ook zingen wij liedjes over het vervoer, zoals helikopter of in de nieuwe metro of de wielen van de bus.

Het liedje van de helikopter gaat zo:
Helikopter, helikopter, mag ik met jou mee omhoog.
Hoog in de wolken wil ik wezen.
Hoog in de wolken wil ik zijn.
Helikopter,  helikopter, vliegen is zo fijn.

Benny heeft het ook over het vervoer: transport. Hij heeft allemaal nieuwe leaves in de bomen met een car, boat en train. In week 2 kwam daar de airplane bij. Ook heeft hij weer een nieuw liedje: the wheels on the bus.
Dit is zo leuk, want wij herkende het uit het Nederlands.

Wij kijken heel erg uit naar de komende weken en zij reuze benieuwd wat wij nog meer mogen knutselen. Misschien wel een vliegtuig….. of een trein!!

Tot de volgende keer!

[divider]

Thema Vervoer – Week 3 en 4

Wauw wat een schitterend weer hebben wij gehad! Hierdoor konden wij lekker op onze blote voetjes in het zand spelen en met het water spelen. Lekker watergevechtjes met elkaar en soms ook met de leidsters, van glijbaan af het zwembad in, lekker spetteren in ze zwembadjes. Echt super leuk weer! Wij vinden met water spelen zo super leuk dat wij eigenlijk niet willen slapen…. Want zeg nou zelf, met water spelen is toch veel leuker dan in bed slapen!
In de ochtenden hebben wij nog wel geknutseld voor het thema, want in de ochtend was het soms toch nog wel te fris voor het spelen met water. Deze weken mochten wij een treinwagon plakken en een bakfiets kleuren met wasco voor in de map. Dit vonden wij weer echt heel leuk om te doen. Lekken kliederen met de lijm en lekker met 3 kleurtjes te gelijk kleuren. Wij maken van het knutselen soms echt een feestje.
Ook hebben wij weer liedjes gezongen. Wij zingen van het kleine rode autootje, maar soms maken we er een grote zwarte auto van, of een blauwe of grijze auto of een grote witte bus, omdat onze papa’s en mama’s deze kleur auto’s hebben. Of we zingen over de nieuwe metro of van de wielen van de bus. Dit laatste liedje vinden wij echt heel leuk, want we hebben er een leuk dansje bij en Benny zingt dit liedje ook in het engels. Het liedje gaat zo:
De wielen van de bus gaan rond en rond
rond en rond
rond en rond
De wielen van de bus gaan rond en rond
rond en rond

De wisser van de bus doen wis was woes
wis was woes
wis was woes
De wisser van de bus doen wis was woes
wis was woes
De toeter van de bus doet toet toet toet
toet toet toet
toet toet toet
De toeter van de bus doet toet toet toet
toet toet toet
De mensen in de bus gaan staan en zitten
staan en zitten
staan en zitten
De mensen in de bus gaan staan en zitten
staan en zitten
De baby’s in de doen whèèèh whèèèh whèèèh
whèèèh whèèèh whèèèh
whèèèh whèèèh whèèèh
De baby’s in de doen whèèèh whèèèh whèèèh
whèèèh whèèèh whèèèh
De mama’s in de bus doen sst sst sst
sst sst sst
sst sst sst
De papa’s in de bus doen sst sst sst
sst sst sst
Naast het zingen worden wij ook voorgelezen. In de derde week konden wij al een beetje de boekjes ‘Druk druk druk’ en ‘De grote rode bus’ mee vertellen, maar sinds week 4 kunnen sommigen al bijna het hele boekje vertellen. Wij vinden dit ook de leukste boekjes en vragen de leidsters altijd wel om deze boekjes voor te lezen.
Benny heeft ook weer nieuwe blaadjes erbij. Hij had al een boat, een car, een train en een airplane. Nu heeft hij ook blaadjes met een bicycle en de underground.
Wij hebbend de afgelopen weken het liedje van de bus zo goed geoefend in het nederlands maar ook in het engels, dat wij volgende week met een echte bus kunnen spelen. Wij weten nu namelijk heel goed hoe het er aan toe gaat tijdens en busritje door al dat zingen, nu maar eens kijken hoe dat in het ‘echt’ gaat. Wij kijken erg uit naar volgende week. Waar zullen wij naar toe gaan met de grote rode bus?
Groetjes de kinderen van de terp
[divider]

De laatste 2 weken van het thema vervoer zijn voorbij. Wij vonden die echt een super leuk thema! Wij vonden dit zo leuk omdat wij zelf ook met de auto gaan of op de fiets of een keer met de metro, trein of de bus. En sommigen van ons zijn ook wel eens met het vliegtuig geweest. Naar Spanje of Portugal.

Deze laatste 2 weken gingen wij met de rode terp bus naar de speeltuin en de dierentuin. Wij vonden dit echt heel leuk! Wij mochten kaartjes verkopen of de buschauffeur zijn. Als iedereen in de bus zat gingen we op pad. We zongen liedjes van de bus en het stoplicht:

De bus:
Door de straat, door de straat rijdt een autobus.
Van je pep pep pep doet die autobus.

Jongens jongens jongens hoor is even, wat een leven, wat een leven.
Jongens jongens jongens hoor is even, wat een leven heeft die autobus.

Het stoplicht:
Even wachten, even wachten.
Het stoplicht staat op rood, het stoplicht staat op rood.
We moeten allemaal wachten, we moeten allemaal wachten.
Want het stoplicht staat op rood, het stoplicht staat op rood.

Wij mogen rijden, wij mogen rijden.
Het stoplicht staat op groen,  het stoplicht staat op groen.
Wij mogen allemaal rijden,  wij mogen allemaal rijden.
Want het stoplicht staat op groen, het stoplicht staat op groen.

(Melodie van Vader Jacob)

Na het zingen van de liedjes gingen wij eerst naar de speeltuin. Hier gingen wij dansjes doen van hoofd, schouder, knie en teen, een stukje van de hokey pokey en van andere versjes.
Vervolgens gingen wij terug de bus is om weer liedjes te zingen en te rijden naar de dierentuin. In de dierentuin gingen wij kijken welke dieren wij allemaal zagen en daarvan gingen wij liedjes.
Daarna was het weer tijd om terug te gaan naar de terp om fruit te even. Even aanbellen, dingdong, en de leidster die thuis is gebleven doet de deur open.

Bij Benny gingen we de blaadjes herhalen en had hij een nieuw liedje. Een liedje over de big red train. Dit liedje vonden wij erg leuk. Wij moesten in de trein springen en zwaaien in de trein.

Het thema vervoer vonden een erg leuk thema! Volgende week beginnen we met het nieuwe thema: Herfst. Wij gaan het lokaal dan weer versieren, knutsels maken van de herfst en Benny heeft dan weer nieuwe blaadjes in zijn boom en nieuwe liedjes om op te dansen en mee te zingen.

Tot de volgende keer!