Thema’s

Sinterklaas

Thema Sinterklaas week 1 – Zie ginds komt de stoomboot

Zaterdag 12 november komt Sinterklaas en zijn Pieten naar ons land. En om ze een warm welkom te heten maken wij het lokaal Sint en Piet klaar. We hebben slingers opgehangen, de leidsters hebben de Sint op het raam geverfd en een openhaard gemaakt met hout en lichtjes erin.
In de kring vertelden de leidsters ons van de intocht van Sinterklaas. Dat hij met een stoomboot aankomt samen met zijn Pieten en allemaal cadeautjes voor de kinderen. Dus ook voor ons! Samen hebben we nog het liedje “zie ginds komt de stoomboot” gezongen.

Zie ginds komt de stoomboot uit Spanje weer aan.
Hij brengt ons Sint-Nicolaas, ik zie hem al staan.
Hoe huppelt zijn paardje en dek op en neer.
Hoe waaien are Wimpels al heen en al Weer.

Zijn knecht staat te lachen en roept ons riet teen:
Wie zoet is Krijgt lekkers, wie stout is de roe.
Oh lieve Sint-Nicolaas kom also Eens bij mij.
En Rijd dan Niet stilletjes ons huisje voorbij.

Tijdens Het knutselmoment mochten Hebben Wij Een hele mooie Sint muts Geverfd. This Mogen Wij Utrecht met het sinterklaasfeest Opzetten !! We Kunnen Niet Wachten.

OOK Benny Leert Ons Engelse woordjes van Sinterklaas. HIJ Heeft Een plaatje van Een moment Een paard en chocolade. Het is Alleen Een klein beetje jammer DAT ER Geen Engelse liedjes Zijn van Sinterklaas, Maar de colorsong en de numbersong Vinden Wij also heel leuk !!

Wij Vinden Het Zo spannend DAT de Sint Weer naar Nederland Komt en Kunnen Niet Wachten totdat HIJ er is !!

Tot de Volgende Keer!

Groetjes De kinderen van de Terp

 

Herfst & Benny’s Birthday

Thema Herfst week 1 en 2 – Brrrr in ons land & Benny Zijn verjaardag
 
Het is Niet tevreden tevreden Volgens de kalender eigenlijk al Een Enige Tijd herfst, Maar Deur Het Weer prei Het ingelogd zomer. Maar de Afgelopen 2 weken moesten Wij er toch echt aan Geloven, de herfst is Het Weer in ons land. Maar Gelukkig Vinden Wij DAT Niet zo heel erg, Willen Wij zijn ook Weer begonnen Aan het thema herfst. En bij Een herfstthema hoort toch ook wel Een beetje herfstweer om in de sfeer te Komen. 
 
In week met 1 Van het herfstthema zijn begonnen voorbereidingen voor Het kabouterfeest. We Hebben onze paddenstoel waxinelichtjes houder geknutseld. We mochten Weer lekker kliederen met de wattenstokjes en de witte verf. En stiekem maakten we af en toe ook stipjes Voldaan onze vingers Willen ontmoette onze vingers verven Vinden Wij ook erg leuk OM te DOEN. En ik week 1 zijn ook druk Wij Bezig Geweest en Nederland met het verven van de muurposters. Wij Vinden Het Altijd erg leuk Om Te leidsters te Helpen bij Het versieren van Het lokaal.
En ik week 2 Hebben Wij Een vogelverschrikker Geverfd Voldaan Allemaal Herfstkleuren. En dit zijn Toen beplakt met stro, wil Daar Worden vogelverschrikkers mee Gemaakt. 
 
De leidsters lezen ons ook voor de Weer uit themaboekjes en Keer DIT DUS boekjes meer dan de herfst. En Het allerliefste Willen Wij voorgelezen Worden Uit het boek via de spin-matrijs Het druk te Heeft. Ze Heeft Het veelte druk en Nederland met het weven van Haar web. Ze wil Niet met diertjes van de boerderij spelen. Ze roept dan Rossen DAT ZE Het Veel te druk Heeft Nederland met het weven van Haar web. En Wij Vinden Het dan super leuk OM met de Rotatie mee te roepen: NEEEE, ik ben Veel te druk en Nederland met het weven van Mijn web !!
 
OOK zingen Wij Weer liedjes. Dit Keer Natuurlijk passend bij de herfst. En wie kent er nou Het liedje op Een grote paddenstoel. Dit Kunnen Wij Allemaal meezingen. De andere liedjes moeten Wij Nog een beetje oefenen, met inbegrip van Het liedje op DAT de herfst Weer in ons land is:
 
In september Komt de herfst in ons land,

kou in ons land, brr in ons land.
In september Komt de herfst in ons land en dan is de zomer voorbij.
De wind waait Deur de straat en ‘t bos
en blaast van de bomen de Bladeren los.
Zijn Vriend de regen speelt Voldaan boord mee.
Oh, wat Hebben ZE Een lol sterven twee.

In september Komt de herfst in ons land en dan is de zomer voorbij.
 
NAAST Het voorlezen, knutselen en zingen, spelen Wij ook Weer wat meer Binnen. Het regent Weer wat meer en de kou is Natuurlijk in ons land. ‘S Middags gaan we WEL ingelogd Vaak naar Buiten, wil DAT schijnt Het zonnetje ingelogd lekker in de tuin. ochtends Maar ‘s Het Vaak ingelogd erg koud of regent Het zelfs, dan spelen Wij Graag Binnen ontmoet de Noppers, de diertjes, de trein of in de poppenhoek. De leidsters Hebben voor het thema nu Ook een kaboutertheehuisje Gemaakt, Willen in de paddenstoeltjes leven Natuurlijk kleine Kaboutertjes. Hier Kunnen wel lekker thee drinken en gebakjes eten. Hmmmm lekker !!
 
Natuurlijk doet Benny ook mee en Nederland met het thema herfst. HIJ Heeft Weer Nieuwe blaadjes in Zijn boom Hangen, namelijk Een giftige paddestoel, vogelverschrikker en Een blad. En in week 2 Kwam Daar Een gnome bij. HIJ Heeft ook Weer een nieuw liedje en dit liedje Heeft Een leuk dansje !! Het  liedje heet de vogelverschrikker gelogen (najaar liedjes voor Kinderen) en heeft Benny Gevonden op youtube. Het Liedje Gaat zo:
 
Vogelverschrikker, vogelverschrikker omdraaien
Vogelverschrikker, vogelverschrikker de Grond Raken
 
Vogelverschrikker, vogelverschrikker bereiken hoog
Vogelverschrikker, vogelverschrikker raakt de Skye
 
Vogelverschrikker, vogelverschrikker bukken Laag
Vogelverschrikker, scareecrow raak je tenen
 
En dan Steeds Sneller en Sneller en Sneller. Wij Vinden DIT Echt een heel leuk dansje en Stichting DOEN dan ook Graag mee met Benny.
 
En er was in de Tweede week van deze ook thema Feest voor Benny, wil Het was Zijn verjaardagsweek! Wij leren nu al Een jaar Engels van Benny En dat wilde HIJ ontmoette ons Vieren. Wij Hebben Allemaal Benny Een handje gegeven en zoom Een gelukkige verjaardag Gewenst. OOK Hebben Wij Gelukkige Verjaardag voor zoom Gezongen. Daarna trakteerde Benny ons op lekkere koekjes.
[Divider]

In week 3 Hebben Wij onze kaboutermutsen Gemaakt. Het Zijn kabouterplopmutsen. Se Meisjes Hebben mutsen Voldaan vlechtjes waaronder kabouter Kwebbel en De Jongens Hebben Een muts voldaan Een grote witte baard, net als kabouter Plop. Super leuk! We mochten ZE verven en kleuren. Ze Zijn echt heel mooi geworden. Vanaf deze week zijn ook Het Gaan Hebben meer dan de kabouters, wil meer dan 2 weken is Het kabouterfeest. En Wij Kunnen ons pas al kabouters Gedragen als Wij Weten wat ZE hebben een eigen wat ZE DOEN. Wij zingen nu NAAST de herfstliedjes OOK kabouterliedjes:

Kaboutertjes drinken kabouterthee.
Van dideldidee kabouterthee.
Van dideldi dideldi doekjes.
Met kleine kabouterkoekjes.

Kaboutertjes eten kaboutertaart.
Van dideldidaart kaboutertaart.
Van dideldi dideldi daarsjes.
Met kleine kabouterkaarsjes.

Kaboutertjes eten kabouterpap.
Van dideldidap kabouterpap.
Van dideldi dideldi eentjes.
Met kleine kabouterkrentjes.

Ik week 4 Hebben een ‘Boswandeling’ Gemaakt. Deur Het lokaal lagen er blaadjes, kastanjes, eikels en hazelnootjes. We Ging met de bus naar het bos en Daar Gingen Wij eerst Kijken hoe bij de Hele Hoge Bomen de blaadjes uit de bomen Vallen. En Daar zongen Wij DIT liedje:
Onder Hele Hoge Bomen,
. In een groot Kabouterbos
Staat Een heel klein Aardig huisje,
. Zomaar midden in het bos
Ik Zou er best wel Willen wonen,
. Maar ik ben toch Veel te groot
Het is Gemaakt voor de kabouters,
ontmoette hun jas en mutsjes rood.

Als Het ‘s avonds donker Wordt,
is DAT Helemaal Niet naar.
Want dan Zitten de kabouters,
hiel gezellig bij Elkaar.
Ieder zit dan op Een krukje,
ontmoette Een kaarsje in Zijn de de hand.
En dan zie je Zoveel lichtjes,
in kaboutersprookjesland.

Na Het liedje mochten Wij nog wat kastanjes en eikels Meenemen en Gingen Wij verder met de Boswandeling. We Gingen bij de egel Kijken en Daar Waren ook paddenstoelen, Een kabouter en Allemaal blaadjes. We Hebben Daar Het liedje van kabouter Spillebeen Gezongen en Hebben blaadjes meegenomen. Daarna Gingen we Kijken bij de eekhoorn. Daar lagen OOK blaadjes, kastanjes en eikels. Bij de eekhoorn Hebben Wij Een liedje op de eekhoorn Gezongen en daarna werd Het Weer Tijd om naar de terp te Gaan OM fruit te eten.

In week Knutsel 4 Hebben Wij Een Gemaakt voor onze kaart: een kastanje. Deze mochten Wij kleuren met stiften en de schil van de kastanje mochten Wij beplakken met stekels.

Benny Heeft de blaadjes herhaald en had Een nieuw liedje voor mij op: De eensey weensey spin. De Nederlandse versie hiervan is handje Pandje kevertje. Wij maakten onze vingers Een Spinnetje en klimmen ontmoette Benny Samen omhoog.

Volgende week Vieren Wij Het kabouterfeest en Mogen Wij onze mutsen op. We Hebben er Zin in!

 
Tot de Volgende Keer

Kabouterfeest 2016

Thema herfst week 5 – Het kabouterfeest!

Wij vonden Het kabouterfeest echt heel leuk !! Wij Gingen ontmoette Zijn allen in de kring Zitten ontmoette in Het midden our paddenstoeltjes voldaan Een brandend kaarsjes. In De Kring vertelden de leidsters op de kabouters. Ze vertelden DAT de kabouters hiel klein are nl In een paddenstoeltje wonen in Kaboutersprookjesland. En voordat Wij Gingen op bezoek bij de kabouters moesten Wij eerst kabouters Worden. Wij kregen our Zelfgemaakte muts op ontmoette reed wangetjes en Een rood Neusje. En Daar Waren Toen we in kaboutersprookjesland. We zongen liedjes van de Kaboutertjes en this kenden Wij Natuurlijk super goed, willen Wij Hebben al super leuk geoefend. Daarna kregen Wij van de Kaboutertjes kabouterthee en kabouterkoekjes, Dat zijn Hele kleine koekjes. Toen wij dat op Hadden, mochten Wij Optreden. We zongen Allemaal liedjes, kabouterliedjes Maar also andere liedjes sterven Allemaal Kennen. Toen DAT Klaar was, was Het Tijd voor de kabouterdisco !! We dansten op de kabouterdans en op andere kabouterliedjes.
Na al DAT spelen, zingen en dansen was je Tijd voor ons kabouterdiner. We kregen mini pannenkoekjes, mini worstjes en mini broodjes. Natuurlijk Allemaal hiel klein, willen de kabouters are also Maar klein en eten Geen grote Dingen.
Na Het eten Gingen Wij terug naar de Terp. Onze mutsjes Gingen af, de wangetjes en neusjes Niet meer rood en op naar dromenland. In Ieder Geval sommigen van ons, de Anderen Gingen lekker spelen.

Wij vonden Het Een super leuk feest !!

Groetjes de kindertjes

 

Thema Vervoer

Het thema vervoer is begonnen en de eerste 2 weken hebben wij gehad. En wat een super leuk thema vinden wij dit, want wij herkennen de vervoersmiddelen. Wij maken namelijk allemaal gebruik van de verschillende vervoersmiddelen. Want bijvoorbeeld Sofie, Jayric, Liliana, Lisa en Noah komen met de auto of worden opgehaald met de auto. Sofie, Laurens, Liliana, Jill en Lisa zijn ook met de auto op vakantie geweest. Jeana, Jelis, D’iyonne en Narino komen wel eens op de fiets en Lisa vindt het altijd super leuk als mama haar ophaalt met de fiets. Sommigen gaan ook met de metro of de bus naar familie of de winkels. En Alyssa, Deano en Isabelle zijn met het vliegtuig op vakantie geweest. Wij vinden het super leuk omdat te roepen: Ik ben met het vliegtuig geweest, of ik was met mama in de auto of ik ben met de trein geweest.

Dit maakt het ook super leuk om de knutsel te maken, omdat wij het gelijk herkennen.  Deze weken hebben wij een taxi en bus gemaakt. Dit mochten wij rollen en verven. Ir-son vond het ook super leuk om er geluidjes bij te maken: toet toet, ieee ieee,  vroem vroem.

Ook zingen wij liedjes over het vervoer, zoals helikopter of in de nieuwe metro of de wielen van de bus.

Het liedje van de helikopter gaat zo:
Helikopter, helikopter, mag ik met jou mee omhoog.
Hoog in de wolken wil ik wezen.
Hoog in de wolken wil ik zijn.
Helikopter,  helikopter, vliegen is zo fijn.

Benny heeft het ook over het vervoer: transport. Hij heeft allemaal nieuwe leaves in de bomen met een car, boat en train. In week 2 kwam daar de airplane bij. Ook heeft hij weer een nieuw liedje: the wheels on the bus.
Dit is zo leuk, want wij herkende het uit het Nederlands.

Wij kijken heel erg uit naar de komende weken en zij reuze benieuwd wat wij nog meer mogen knutselen. Misschien wel een vliegtuig….. of een trein!!

Tot de volgende keer!

[divider]

Thema Vervoer – Week 3 en 4

Wauw wat een schitterend weer hebben wij gehad! Hierdoor konden wij lekker op onze blote voetjes in het zand spelen en met het water spelen. Lekker watergevechtjes met elkaar en soms ook met de leidsters, van glijbaan af het zwembad in, lekker spetteren in ze zwembadjes. Echt super leuk weer! Wij vinden met water spelen zo super leuk dat wij eigenlijk niet willen slapen…. Want zeg nou zelf, met water spelen is toch veel leuker dan in bed slapen!
In de ochtenden hebben wij nog wel geknutseld voor het thema, want in de ochtend was het soms toch nog wel te fris voor het spelen met water. Deze weken mochten wij een treinwagon plakken en een bakfiets kleuren met wasco voor in de map. Dit vonden wij weer echt heel leuk om te doen. Lekken kliederen met de lijm en lekker met 3 kleurtjes te gelijk kleuren. Wij maken van het knutselen soms echt een feestje.
Ook hebben wij weer liedjes gezongen. Wij zingen van het kleine rode autootje, maar soms maken we er een grote zwarte auto van, of een blauwe of grijze auto of een grote witte bus, omdat onze papa’s en mama’s deze kleur auto’s hebben. Of we zingen over de nieuwe metro of van de wielen van de bus. Dit laatste liedje vinden wij echt heel leuk, want we hebben er een leuk dansje bij en Benny zingt dit liedje ook in het engels. Het liedje gaat zo:
De wielen van de bus gaan rond en rond
rond en rond
rond en rond
De wielen van de bus gaan rond en rond
rond en rond

De wisser van de bus doen wis was woes
wis was woes
wis was woes
De wisser van de bus doen wis was woes
wis was woes
De toeter van de bus doet toet toet toet
toet toet toet
toet toet toet
De toeter van de bus doet toet toet toet
toet toet toet
De mensen in de bus gaan staan en zitten
staan en zitten
staan en zitten
De mensen in de bus gaan staan en zitten
staan en zitten
De baby’s in de doen whèèèh whèèèh whèèèh
whèèèh whèèèh whèèèh
whèèèh whèèèh whèèèh
De baby’s in de doen whèèèh whèèèh whèèèh
whèèèh whèèèh whèèèh
De mama’s in de bus doen sst sst sst
sst sst sst
sst sst sst
De papa’s in de bus doen sst sst sst
sst sst sst
Naast het zingen worden wij ook voorgelezen. In de derde week konden wij al een beetje de boekjes ‘Druk druk druk’ en ‘De grote rode bus’ mee vertellen, maar sinds week 4 kunnen sommigen al bijna het hele boekje vertellen. Wij vinden dit ook de leukste boekjes en vragen de leidsters altijd wel om deze boekjes voor te lezen.
Benny heeft ook weer nieuwe blaadjes erbij. Hij had al een boat, een car, een train en een airplane. Nu heeft hij ook blaadjes met een bicycle en de underground.
Wij hebbend de afgelopen weken het liedje van de bus zo goed geoefend in het nederlands maar ook in het engels, dat wij volgende week met een echte bus kunnen spelen. Wij weten nu namelijk heel goed hoe het er aan toe gaat tijdens en busritje door al dat zingen, nu maar eens kijken hoe dat in het ‘echt’ gaat. Wij kijken erg uit naar volgende week. Waar zullen wij naar toe gaan met de grote rode bus?
Groetjes de kinderen van de terp
[divider]

De laatste 2 weken van het thema vervoer zijn voorbij. Wij vonden die echt een super leuk thema! Wij vonden dit zo leuk omdat wij zelf ook met de auto gaan of op de fiets of een keer met de metro, trein of de bus. En sommigen van ons zijn ook wel eens met het vliegtuig geweest. Naar Spanje of Portugal.

Deze laatste 2 weken gingen wij met de rode terp bus naar de speeltuin en de dierentuin. Wij vonden dit echt heel leuk! Wij mochten kaartjes verkopen of de buschauffeur zijn. Als iedereen in de bus zat gingen we op pad. We zongen liedjes van de bus en het stoplicht:

De bus:
Door de straat, door de straat rijdt een autobus.
Van je pep pep pep doet die autobus.

Jongens jongens jongens hoor is even, wat een leven, wat een leven.
Jongens jongens jongens hoor is even, wat een leven heeft die autobus.

Het stoplicht:
Even wachten, even wachten.
Het stoplicht staat op rood, het stoplicht staat op rood.
We moeten allemaal wachten, we moeten allemaal wachten.
Want het stoplicht staat op rood, het stoplicht staat op rood.

Wij mogen rijden, wij mogen rijden.
Het stoplicht staat op groen,  het stoplicht staat op groen.
Wij mogen allemaal rijden,  wij mogen allemaal rijden.
Want het stoplicht staat op groen, het stoplicht staat op groen.

(Melodie van Vader Jacob)

Na het zingen van de liedjes gingen wij eerst naar de speeltuin. Hier gingen wij dansjes doen van hoofd, schouder, knie en teen, een stukje van de hokey pokey en van andere versjes.
Vervolgens gingen wij terug de bus is om weer liedjes te zingen en te rijden naar de dierentuin. In de dierentuin gingen wij kijken welke dieren wij allemaal zagen en daarvan gingen wij liedjes.
Daarna was het weer tijd om terug te gaan naar de terp om fruit te even. Even aanbellen, dingdong, en de leidster die thuis is gebleven doet de deur open.

Bij Benny gingen we de blaadjes herhalen en had hij een nieuw liedje. Een liedje over de big red train. Dit liedje vonden wij erg leuk. Wij moesten in de trein springen en zwaaien in de trein.

Het thema vervoer vonden een erg leuk thema! Volgende week beginnen we met het nieuwe thema: Herfst. Wij gaan het lokaal dan weer versieren, knutsels maken van de herfst en Benny heeft dan weer nieuwe blaadjes in zijn boom en nieuwe liedjes om op te dansen en mee te zingen.

Tot de volgende keer!

zomervakantie 2016 (vervolg)

Het is nu de Tweede week van de zomervakantie en Wij Zijn begonnen ontmoette Een nieuw thema. En wat een feest is Het Voor ons zeg, Willen sommige van ons Gaan lekker op vakantie naar Spanje, Frankrijk, Portugal van Gaan lekker ergens in Nederland op vakantie.
Voor wie hier Blijft Is Het thema Ook een ontmoeting een feest begonnen, wil Het was this week super Mooi Weer. Wij mochten DUS lekker met de waterbakken spelen en de badjes Waren gevuld! Eén groot waterfestijn! Hoe leuk is DAT. Isaiah Vindt Het heerlijk OM ontmoette de waterbakken te spelen en vind Loreen Spelen in Het badje also erg leuk. Lisa & Lyanna en Kenji & Isabelle Hebben Het also heel erg naar their Zin in de badjes. En Narino, Lisa, Jayric en Kenji vonden Het also super leuk OM Een water gevecht te Houden. Wij vonden Het Allemaal super leuk Om Te spelen en Nederland en Utrecht met het water.
En wanneer Het in de Ochtend Nodig zelfs Niet zo warm was, mochten Wij in de zandbak spelen En dat Vinden Wij Natuurlijk also erg leuk!

En Nederland en Utrecht met het mooie Weer Worden Wij Altijd lekker extra verwend, omdat’ ” Wij moeten goed eten en drinken met this super warme Weer. Wij kregen lekkere tosti’s, chipjes en ijsjes. Dat VOND ons Buikje wel super lekker.

Vanwege Het mooie Weer, Worden wel ingelogd Niet Helemaal Nederland en Utrecht met het thema begonnen. Wij Hebben ingelogd Niet geknutseld, Daar Hadden Wij echt Geen Tijd voor. Wij wilden Alleen maar met water spelen.

Benny is wel gezellig Langs Geweest ontmoette Zijn Nieuwe thema. HIJ Heeft tijdens de zomer. HIJ Heeft blaadjes Voldaan Een swmmingpants & zwemkleding, handdoek, zonnebrandcrème en de zon. This week doet Benny nog even rustig aan en Nederland en Utrecht met het thema zodat Wij Weer Kunnen wennen aan de Nieuwe blaadjes. Volgende week Komt HIJ Voldaan Een nieuw liedje. Wij Zijn reuze benieuwd.

Wat een top week was Het !!

Groetjes de Kinderen van de Terp.

[Divider]

 

update: 2016/12/08

Jammer Maar helaas deze weken was Het Weer slechter. Op Droge dagen mochten we in de zandbak spelen en lekker Buiten fietsen, steppen, voetballen en van de glijbaan. Maar wanneer Het Alleen maar regende Konden Wij Gelukkig ingelogd Genoeg leuke Dingen OM Binnen te DOEN. Waaronder Spelen met de trein, in de poppenhoek, ontmoette de duplo auto’s en blokjes, Puzzelen en knutselen.

Aangezien Wij De eerste week de Deur Het super mooi Geen knutsels Hebben Gemaakt, Konden Wij deze weken lekker Veel knutselen. We mochten kleuren, verven en plakken.

In week 2 Hebben we Onszelf Gemaakt !! Super leuk. Allemaal jongens en meisjes in hun zwembroek of badpak. In week met 3 Hebben Wij ER Een schep emmer bij Geverfd en beplakt. Allemaal Verschillende kleurtjes. Ondanks DAT Het Buiten Geen zomer is, maken er Wij Binnen Een gezellige zomer van.

Deze weken Hebben Wij Weer lekkernijen Gehad, namelijk Weer tosti en BROODJES KNAKWORST !!! LEKKER.

Deze weken Hebben Wij helaas ook afscheid genomen van 2 Kinderen. Kick en Fenna Hebben helaas Hun laatste dag Gehad op de opvang en Gaan naar school. Wij Wensen Hun Heel veel succes en plezier op hun avontuur op school.

Benny was ook Weer super leuk! HIJ had Een zwembroek aan en Een zwemband om, wil HIJ Gaat Zwemmen in de zomervakantie. HIJ had Zijn tas gevuld met Een handdoek, Een zonnebril, zonnebrandcrème en Een extra zwembroek. Ook had HIJ Weer Nieuwe Bladeren met plaatjes van ijs en Een zonnebril. En Natuurlijk Kon Een nieuwe liedje ook Niet ontbreken. Het nieuwe liedje heet Zwemmen gelogen. Tijdens liedje Gaan Wij ontmoetten allen Zwemmen en dan Hebben Wij de Grootse lol.
Wat is het toch Altijd leuk ontmoette Benny !!

Tot de Volgende Keer!

[Divider]

update: 26-08-2016

De laatste 2 weken van de zomervakantie Zijn voorbij. De kindjes Komen langzamerhand Weer terug van vakantie en hun Het Wordt op de Terp Weer drukker. Wij Zijn wel super Blij OM Elkaar Weer Te Zien, Willen Wij Hebben onze vriendjes en vriendinnetjes sterven op vakantie Waren wel gemist.
Jammer Genoeg was Het Weer Niet super. Regen regen en bewolking. In de laatste week van de zomervakantie Iets Werd Het Gelukkig wel beter en Kwam de zon Weer te voorschijn.

Ondanks Het slechtere Weer Hebben Wij het ​​wel heel leuk Gehad. We Hebben onze poppetjes afgemaakt voldaan Een zonnehoed nl ijsje. Nu Zijn ZE Helemaal af. En Wij Kunnen Bijna alle poppetjes bij naam noemen. Onze leidsters Vinden DAT echt super knap van ons !!
En in de kaart mochten Wij Een parasol stempelen met kurk.
En Natuurlijk Vinden Wij Nederland met het Binnen Speelgoed spelen ook heel leuk. Dus Wij Hebben ons wel goed vermaakt.

Deze weken zijn ook de Olympische Spelen begonnen. En ook daarvoor Hebben Wij Een knutsel Gemaakt. We mochten Allemaal ringen stempelen in de kleuren van de Olympische Spelen met wc rollen. Dit Hebben Wij ingelogd Niet Gedaan de aflopen Tijd DUS DIT was wel erg leuk OM te DOEN. En ontmoet onze handjes Hebben we Olympisch vuur Gemaakt.

Benny is deze weken ook Weer Langs Geweest. We vonden Het Weer super gezellig met zoom !!

Volgende week Beginnen Aan wij Een nieuw thema: Vervoer. We leren dan wat vervoer is en Mogen Wij vervoesmiddelen tekeningen verven, rollen, kleuren, stempelen …..
Ook Benny Leert ons Dat Hoe Verschillende Vervoermiddelen in Het engels Heten.

Wij Hebben super Veel Zin in Het Volgende thema. En! Het Wordt Volgende week super lekker weer!

Groetjes de Kinderen van de Terp.

thema onderwater

Thema Onderwater week 1 – Diep in de zee.

Deze week was de eerste week van het thema Onderwater. Met dit thema leren wij welke dieren er allemaal in de zee leven. Deze week hebben geleerd dat er onder andere een schildpad in de zee leeft. Deze hebben wij dan ook mogen verven en beplakken. Dit vonden wij super leuk om te doen!

Ook met dit thema zingen wij weer liedjes en doen wij dansjes. Een liedje dat wij zingen is:

Vijf kleine visjes zwommen naar de zee.
Nee zei mama ik ga niet mee.
Ik blijf liever in die vieze oude sloot,
want in de zee daar zwemmen haaien en die bijten je: blub blub blub blubber de blub blub blub blubber de blub blub blub.

Vier kleine visjes zwommen naar de zee.
Nee zei mama ik ga niet mee.
Ik blijf liever in die vieze oude sloot,
want in de zee daar zwemmen haaien en die bijten je: blub blub blub blubber de blub blub blub blubber de blub blub blub.

En verder en verder totdat je geen visjes meer heb die naar de zee kunnen zwemmen.

Ook wordt er voor ons voorgelezen uit een boek over een glimmend visje: De mooiste vis van de zee.

Alyssa en Isabelle hebben een levensgrote zeemeermin mogen maken! Dat vonden zij super leuk om te doen. En Isabelle helemaal want het lichaam is net zo groot als zij zelf. Shannon heeft namelijk haar lichaam omgetrokken. Ze was er helemaal van in de wolken, want zij kon nu eventjes een zeemeermin zijn.

En gelukkig was het deze ook nog super mooi weer, want nu wij hebben ook met water kunnen spelen! Lekker toepasselijk bij het thema. Wij vinden het dan zo leuk om elkaar en de leidsters nat te spetteren!

Benny doet natuurlijk ook weer mee aan het thema. Hij heeft allemaal ‘creatures from the sea’ in zijn tree hangen. Namelijk een shark, turtle, dolphin and diving glasses. Ook heeft Benny weer zijn best gedaan om een liedje te vinden voor ons. Hij heeft een liedje over allemaal diertjes uit de zee. Het liedje heet: Under the sea van Peter Weatherall. Dit liedje gaat over een duikboot die opzoek gaat naar dieren uit de zee. Wij mogen dan allemaal een diertje vasthouden, zoals een walvis, een haai, een kwal en nog vele andere diertjes.
En wij vinden het super leuk om dit te doen! Dit is een keertje anders dan anders.

Wij vinden het Onderwater nu al leuk en hopen dat de andere weken ook zo leuk zullen worden.

Groetjes de kinderen van de Terp.
[divider]Thema Onderwater week 2 en 3

Wij hebben weer twee hele leuke weken van het thema Onderwater achter de rug.

In week 2 mochten we weer knutselen en dit keer een duiker. Wij vinden dit allemaal heel leuk. Moeten jullie eens kijken hoe mooi Ro-Jeana en Ro-Jelis aan het verven en Alyssa en Taviënne zitten met smart te wachten tot zij hun duiker mooi mochten verven.

Isabelle en Alyssa hadden in week 1 al ene mooi zeemeermin geverfd en deze week hebben wij het lokaal verder versierd.  We hebben onze aquarium die Isabelle in week 1 had geverfd gevuld met onze tekeningetjes van zeediertjes en de speelgoed zeediertjes. Verder hebben wij ook diertjes geverfd: Lyanna heeft een rode krab geverfd, Iriana een blauwe haai en Isabelle een paarse octopus.

De leidsters hebben ons deze week voorlezen uit het boekje ‘Klein wit visje’. Het kleine witte visje is zijn mama kwijt en gaat opzoek naar zijn moeder. Tijdens zijn zoektocht komt hij allerlei gekleurde diertjes tegen. Wij moeten dan raden welke diertjes het zijn en welke kleur ze hebben. Wij vinden het echt heel leuk boekje.

In week 3 mochten wij een duikbril maken. Dit vonden wij super leuk want vanaf week 5 gaan wij dan spelletjes doen met de bril. Ook vonden wij het leuke dat we op verschillende manieren mochten verven. We mochten de strook stempelen, het ‘glas’ van de bril mochten we verven met wattenstokjes en de snorkel hebben we gemaakt van een keukenrol. En wat geeft dat een kliederboel met verven, maar wel een leuke kliederboel!

Omdat onze eigen duikbril nog moest drogen en wij pas in week 5 hier spelletjes mee gaan doen, kregen wij deze week alvast een voorproefje. Wij mochten namelijk een echte duikbril opzetten. Dit vonden wij echt super grappig om te doen. En het zag er echt gek uit!
Tijdens het thema momentje hebben de leidsters ons ook voorgelezen uit het boekje ‘De mooiste vis van de zee’. Wij vinden dit echt een leuk boekje, want wij leren dat je met delen meer vriendjes maakt.

Benny heeft de afgelopen twee weken ook met ons gespeeld. Hij had zijn tree weer bij met zijn leafs. Hij had al een shark, dolphin, turtle en divingglasses. Nu heeft ook een diver erbij.
Het Under The Sea liedje gaat ook steeds beter. We weten steeds beter hoe de diertje sinds het Engels heten en weten dan ook de diertjes omhoog te houden als wij de naam in het liedje horen.
Sinds week 3 heeft Benny ook gekleurde diertjes bij zich, zodat hij met ons de kleuren kan leren. Hij heeft een green turtle, een pink jellyfish, een blue whale, een purple octopus, een red crab en een yellow school of fish.

Wij vinden het altijd zo leuk met Benny en zijn benieuwd naar de komende 3 weken.

Groetjes van de kinderen van de Terp

[divider]4 & 5 waren ook weer hele leuke weken! Jammer genoeg was het weer een beetje minder, maar dat geeft voor ons helemaal niets want wij vermaken ons binnen ook enorm. Wanneer het wel lekker weer of in ieder geval droog was mochten wij lekker buitenspelen en wanneer het zo keihard regende mochten wij binnen van alles doen: met de duplo spelen, tekenen, in de poppenhoek,  met de treintjes of wij mochten kleien of kettingen maken.  Ook deden de leidsters met onze leuke spelletjes uit de kast en hebben we weer lekker gedanst.

Met het onderwater thema hadden wij deze weken iets nieuws. Wij mochten zwemmen!! Dit vonden wij super leuk! Wij deden onze duikbril op en doken zo het water in en zwommen naar allerlei verschillende diertjes in de zee. We hebben haaien gezien, een octopus, een dolfijn, een krab en nog veel meer. Moeten jullie eens kijken  op de foto’s hoe leuk wij het hadden en wat staat die bril stoer bij Laurens en Kenji! En kijk hoe leuk die visjes staan bij Lyanna, Liliana en Sofie. En wauw wat hebben alle kinderen toch mooie brillen gemaakt. Wij hebben het echt super leuk gehad!

Deze weken hebben wij natuurlijk ook weer geknutseld. In week 4 mochten wij een hele spannende haai maken met hele scherpe tandjes. En in week 5 hebben een kwal getekend en deze gaat als aandenken in onze map.

Ook met Benny was het weer leuk! Wij vinden het super leuk om met hem het Under the Sea liedje te zingen!

Volgende week is jammer genoeg alweer de laatste week van het Onderwater thema. Wij kijken er na uit om nog 1 keertje te zwemmen en voor de laatste keer het liedje met de Benny te zingen.

Tot volgende week!

Groetjes de kinderen van De Terp

[divider]

De laatste week van het Thema Onderwater is helaas voorbij. Wij hebben zoveel leuke geleerd en gemaakt! Wij leerden welke dieren je onderwater tegen komt. En dat niet al deze dieren daar ook slapen, want bijvoorbeeld een zeehond slaapt op het land. En de visjes natuurlijk niet, die blijven voor altijd onderwater.

Deze laatste week mochten wij nog voor de laatste keer onderwater duiken en zwemmen naar alle dieren die in het water zwemmen. Wel jammer dat het de laatste keer is, maar ook dit keer vonden wij het weer super leuk.

Ook hebben wij nog iets leuks geverfd: een dolfijn! Wij mochten zelf kiezen hoe wij dit wilden doen. De verf erop stempelen, of erop rollen of met de verfkwast.

En het was deze week niet alleen de laatste week van het thema Onderwater, maar ook de eerste week van de zomervakantie. Een hoop van onze vriendjes en vriendinnetjes zijn al op vakantie. En om het te vieren dat de zomervakantie is begonnen heb wij bij het broodmaaltijd lekkere tosti’s mogen eten. Dit vonden wij allemaal echt super lekker!

Bij Benny hebben wij jammer genoeg voor het laatst het liedje gezongen van Under the Sea en hebben wij dag gezegd tegen Benny zijn onderwater vriendjes.

Maar wij hoeven natuurlijk niet verdrietig te zijn, want volgende week beginnen wij weer aan een nieuw thema: Zomer. Dan gaan we weer liedjes zingen, knutselen en worden wij voorgelezen over de zomer. Laten we hopen dat het ook zomers weer wordt, want dat zouden wij echt geweldig vinden!
Benny heeft dan voor ons ook weer nieuwe blaadjes om te leren. Wij zijn benieuwd!

Tot volgende week!

Thema Trouwen

Hoera Janienke gaat trouwen!!

De afgelopen 2 weken stonden in het teken van trouwen, omdat onze lieve leidster Janienke is getrouwd op 3 juni.

De eerste week mochten wij allemaal een knutsel maken van een bruidspaar, van Janienke en Bart natuurlijk. En wij hebben ook voor Janienke een liedje geleerd.
En deze gaat zo:

Dag bruid, dag bruid, dag bruidegom.
Vandaag bent u een paar.

Dag bruid, dag bruid, dag bruidegom.
U hoort nu bij elkaar.

Wij wensen het beste, een heel leven lang.
En duizend kleine kusjes op elke wang.

Wij vinden dit echt een super leuk liedje!

En wij hebben deze week heel stiekem gedaan, want Janienke mocht niet weten dat wij voor haar een boek aan het maken waren. Een boek met allemaal door ons gekleurde en geverfde hartjes met foto’s van ons als bruid of bruidegom. Wij vonden het super leuk om ons te verkleden en deze verrassing voor Janienke te maken.

De 2e week hoefde alles gelukkig minder stiekem, want onze toekomstige bruid had vakantie. En dus gingen wij aan de slag. De laatste kinderen gingen op de foto en onze andere leidsters gingen het boek in elkaar zetten.
Onze papa’s en mama’s kwamen de knutsel, wensjes en cadeautje voor Janienke brengen zodat wij dat allemaal in 1 grote mand kunnen doen, dachten de leidsters. Maar er werd zoveel moois gebracht dat zij aan 1 mand niet genoeg hadden. Janienke kreeg maar liefst 2 kratten vol!! Wat een verwennerij voor het bruidspaar.

Maar dat was nog niet alles. Wij hebben voor Janienke ook een film gemaakt die op 3 juni in het gemeentehuis is afgespeeld. Hierin hebben wij ons liedjes gezongen, mochten wij met hartjes ballonnen spelen, een lieve wens roepen naar Janieke en Kenji en Isabelle mochten Janienke en Bart nadoen door als een bruidspaar over het pleintje te fietsen. Wij vonden het echt heel leuk om dit te doen en hadden daarom ook de grootste lol!! En de leidsters vertelden ons dat zij het super super mooi vonden.

Wij wensen onze lieve Janienke heel gelukkig leven met haar Bart!

Groetjes de baby’s en de peuters van de Terp

 

Ik hou van Holland (update)

Thema ik hou van Holland.

Deze week was het natuurlijk Koningsdag, en dat hebben wij ook gevierd op Kinderdagverblijf de Terp. Heel de week stond in het teken van de koningspelen. En dit natuurlijk gecombineerd met het thema Ik hou van Holland… zo als u dan ook kon raden OUD Hollandse spelletjes !

Spijkerpoepen, zaklopen, kegels omgooien, met klompen lopen, ei lepel race en natuurlijk niet te vergeten koek/spek happen. U kunt zich voorstellen dat we een hoop lol hebben gehad met elkaar!. En dit allemaal terwijl we leuke vlaggetjes op onze wangen hadden geschminkt. al met al super gezellig !.

Verder zijn we druk bezig met knutselen, de koningsmutsen heeft u natuurlijk al mee naar huis genomen en zult u ongetwijfeld de komende weken aardig wat Hollandse knutsels voorbij komen !. En natuurlijk zijn we bezig voor moederdag.. maar dat houden we nog even geheim!.

Hieronder nog een van de liedjes die we zingen met de kinderen:
Er liggen bollentjes onder de grond
te slapen, te slapen
Er liggen bollentjes onder de grond
overal in het rond
Wakker worden, wakker worden alle vogeltjes fluiten,
alle vogeltjes zingen zet de tulpen maar buiten

Benny leert ons ook alles over Holland. Hij leert ons allemaal nieuwe woordjes: famer, tulip, mill, clogs. Daarnaast verteld die ons ook van alles over the King and his birthday. Benny leert ons ook nog een super leuk liedje voor de lieve mama’s want het is natuurlijk bijna moederdag.

Tot volgende keer! Dan zullen we u vertellen hoe de proeverij van Hollands eten is gegaan bij de kinderen en wat we nog meer allemaal hebben geleerd van Benny ! tot dan

[divider]

Ik hou van Holland update deel 2
dinsdag 17 mei 2016

Vorige week was maar een korte week, omdat wij donderdag en vrijdag dicht waren in verband met het Hemelvaartsdag. Maar toch vonden wij het een hele leuke week. Het was namelijk de week van de Hollandse proeverijtjes. En wat vonden wij het allemaal lekker! Maandag krijgen wij erwtensoep. Sommigen kinderen vonden het zelfs zo lekker dat ze heel graag nog een tweede kommetje wilden. Dinsdag kregen wij een heerlijke stroopwafel en woensdag haring. Woensdag waren de leidsters wel erg verbaas, want bijna iedereen vond dit lekker. De proeverij week op de Terp was een succes, want wij vonden het echt heel lekker en leuk!

Wij mochten deze week nog heel veel buitenspelen en knutselen. We hebben een rode molen geknutseld en de wieken helemaal volgeplakt. Wij hebben ook nog een liedje gezongen van de molen:

Zo gaat de molen, de molen, de molen,
Zo gaat de molen, de mo-ho-len.
Zo gaan de wieken, de wieken, de wieken,
Zo gaan de wieken, de wie-hie-ken.
Zo gaan de handjes, de handjes, de handjes,
Zo gaan de handjes, de ha-ha-ndjes.
Zo gaan de voetjes, de voetjes, de voetjes,
Zo gaan de voetjes, de voe-hoe-tjes.

Deze week was het zo lekker weer dat wij alleen maar hebben buiten gespeeld. Wij vonden dat super leuk! Lekker glijden van de glijbaan, crossen op de fietsjes, wipwappen op de paardjes en spelen in de huisjes. En sommige dagen was het zelfs zo lekker dat wij met water mochten spelen! De leidsters hadden de waterbakken helemaal gevuld met water en met heel veel speelgoed. Wij vonden dat super leuk. Lekker spetteren met water. Wij hebben heel veel pret gehad. Maar van dat veel spelen krijgen wij natuurlijk ook honger en daar wisten de leidsters wel raad mee. Aan het eind van de dag kregen wij nog lekker een appeltje of een bakje met chips. 

En ook deze week mochten wij knutselen. We hebben een boertje of boerinnetje gemaakt geverfd. We mochten ook allemaal als boertje op de foto. Dat vonden wij super leuk, want wij mochten in, voor ons, mega grote klompen staan. 

Benny is deze weken natuurlijk ook nog geweest en heeft ons woordjes geleerd over Holland. Wij weten nu wat een mill, cow, cloggs, tulip en farmer is. Ook kunnen wij ook steeds beter het liedje van het weer meezingen en kunnen wij goed vertellen wat voor weer het buiten is. 

Volgende week komt Benny weer om de woordjes met ons te herhalen. Wij kijken er erg naar uit, want wij vinden het super leuk met Benny.

Groetjes de kinderen van de Terp

Lente

Lentekriebels – Thema Lente week 1

Eindelijk is het dan zo ver: De lente is begonnen en het mooiere weer komt eraan! En wie worden er geboren tijdens de lente…….? Inderdaad! De lammetjes natuurlijk. En Janienke was zo lief om voor ons donderdag twee lammetjes mee te nemen, een witte en een zwarte. Wij vonden dit echt super leuk. En het allerleukste was dat wij ze niet alleen mochten aaien, maar wij hebben ook lekker met ze gekroeld en zijn met ze op de foto geweest. En gelukkig was het heel mooi weer, want nu konden wij heel de ochtend met de lammetjes buitenspelen. Wat een geweldige ochtend hebben wij gehad!

Wij hebben ook gezongen over de lammetjes:

Ik weet dat de lente komt.
Ik weet het nu heel zeker.
Ik weet dat de lente komt.
Waarom, waarom, waarom

Wie heeft jou dat verteld?
Het lammetje, het lammetje,

Wie heeft jou dat verteld?
Het lammetje in het veld.

Deze week hebben wij ook onze eerste lente knutsel gemaakt. Wij mochten een kuiken in een ei plakken en kleuren, want wij hebben ook geleerd dat er in de lente kuikentjes worden geboren. Ro-Jeana en Ro-Jelis zijn druk bezig met het kleuren van het hoofdje van het kuikentje en zie eens hoe druk Lisa is met het plakken van het ei. Wij vonden het weer heel erg leuk om te mogen knutselen.
En naast het knutselen hebben wij ook zaadjes gepland van de moestuintjes en van een bloemetje. Wij zaten vol verbading te kijken naar hoe de aarde groeide van de moestuintjes. Ineens hadden wij heel veel aarde. Wij mochten ook zelf de aarde in het bakje doen en het zaadje erin leggen, net kleine tuiniertjes.

En vorig weekend is natuurlijk ook de klok een uur vooruit gegaan. Wat hebben wij daar veel plezier van gehad! Want door het mooie weer en doordat het nu langer licht en warm blijft, mochten wij vrijdag ook nog na het eten van de broodmaaltijd (16:00) naar buiten! En wat houden wij toch zo veel van buitenspelen. Wij hopen dat dit de komende weken vaker kan. Dus lente laat he warme weer maar komen.

Benny heeft ook weer nieuwe leafs voor ons. Het zijn leafs van de lente, oftewel spring. Hij heeft een tulip, een chicken en een bee. En in zijn backpack heeft hij allemaal verschillende gekleurde tulips, zodat wij kunnen oefenen met de kleuren.
En hij leert ons een nieuw liedje ‘The Spring song’ op de melodie van farmer in his den:

The sun is shining bright,
the sun is shining bright,
oh how I love the warmth,
the sun is shining bright.

The rain is falling down,
the rain is falling down,
oh how I love the sound,
the rain is falling down.

The flowers start to bloom,
the flowers start to bloom,
oh how I love the sight,
the flowers start to bloom.

Wij hopen echt dat het nog vaker mooi weer gaat worden. Laat het lente weer maar komen!

Lieve lentegroetjes van de kinderen van de Terp

 

Lammetje

We hebben vandaag de lente in huis gehaald op kinderdagverblijf De Terp.
Janienke was zo lief om bij ons op bezoek te komen met twee lammetjes. Een zwarte en een witte. De meeste kinderen vonden dit erg leuk, sommige vonden het wel een beetje spannend hoor. Zie de foto’s hier onder.

Groetjes van de leidsters