Thema’s

Winter

Als eerst nog een gelukkig nieuwjaar voor wie wij nog niet hebben gezien. Wij zijn het jaar rustig begonnen, zodat de kinderen weer konden wennen na de vakantie. Vanaf week 2 van het nieuwe jaar zijn we begonnen met het nieuwe thema: De winter.

Brrrrr het is winter – winter deel 1

De temperatuur ligt rond het vriespunt, buiten is het glad, de kachel gaat iets hoger, papa’s en mama’s moeten hun auto krabben en wij worden lekker dik aangekleed met een sjaal, muts en/of handschoenen. Oftewel het gaat steeds meer op de winter lijken. Wij missen alleen nog de sneeuw om lekker in te kunnen spelen.

Om nog meer in de sfeer van de winter te komen worden ons verhaaltjes over sneeuwmanneke Stan, Dribbel in de sneeuw en nog meer andere verhaaltjes over de winter aan ons voorgelezen. Ook zingen wij liedjes over de winter:

Dag meneer de sneeuwman
Waar kom je vandaan

Dag meneer de sneeuwman
Blijf maar staan
Hier is een bezem, een stok en een hoed
Dag meneer de sneeuwman
Het staat je goed

Laurens, Liliana en Alyssa zijn druk bezig met het verven van hun winterpoppetje. Net zoals andere kinderen al hebben gedaan. Al onze kunstwerkjes zijn bij de Terp opgehangen, dus jullie kunnen deze komen bewonderen.

Benny is bezig met zijn eigen thema. Benny leert ons over ‘clothes’. Hij leert ons onder andere wat jacket,  sock en trousers zijn. Hij leert ons dat door middel van zijn nieuwe boom: Benny’s tree. Hier heeft hij ‘leafs’ in hangen waarop het thema staat. Ook helpt Benny ons met herhalen door met ons onder andere de ‘colors song’ en de ‘numbers song’ te zingen.

Wij vinden dit een leuke start van het nieuwe jaar!

Deel 2 winter update donderdag 28 januari 2016

Het vriest! – winter deel 2

Buiten is het ijskoud. In de ochtend vriest het soms zelfs nog, maar toch willen wij graag naar buiten. Daarom is er aan onze papa’s en mama’s gevraagd of wij handschoenen, een sjaal en/of muts konden meekrijgen als wij weer gezellig naar kinderdagverblijf de Terp gingen. Zo konden wij ons lekker dik aankleden en ‘s middags, wanneer het iets warmer is, naar buiten toe om te spelen. En wat hebben wij een plezier gehad. 

Jammer genoeg konden wij niet elke dag naar buiten,  want sommige dagen was echt heel erg koud, brrrr. Dan bleven wij lekker binnen met de kachel aan en gingen we dansen en liedjes zingen:

Het is midden in de winter en buiten is het koud. Het is midden in de winter en buiten is het koud.

Het is koud, zo koud. Ik bibber van de kou. Het is koud, zo koud. Ik bibber van de kou

Doe je warme handschoenen aan, want buiten is het koud. Doe je warm sjaal om, want buiten is het koud. Doe je warme muts op, want buiten is het koud.

Het is koud, zo koud. Ik bibber van de kou. Het is koud, zo koud. Ik bibber van de kou.

Met Benny leren wij nog steeds over ‘clothes’. Wij weten nu wat schoenen, sokken, jas en broek in het Engels is. Ook maakt Benny soms een rommeltje. Hij gooit dan al zijn kleding uit zijn tas en vraagt ons dan om hulp met opruimen. Wij gaan dan op zoek naar de verschillende kledingstukken die op tafel liggen: socks, jacket,  trousers en T-shirt. Wij vinden het erg leuk om Benny te helpen met opruimen, want hij helpt ons dan met het leren van de woordjes.