Voedings Rituelen

Wij proberen zo gevarieerd mogelijk te eten. Samen met lekker en vers maken we het menu voor de warme maaltijden

Voor we aan tafel gaan wordt er gezamenlijk opgeruimd. Als alle kinderen aan de gedekte tafel zitten en het eten wordt neer gezet wordt er eerst samen gezongen. Op deze manier is er voor de kinderen duidelijkheid, ze leren op elkaar te wachten. Tevens zorgen de pedagogisch medewerkers er voor dat er ook aandacht wordt besteed aan de tafelmanieren zoals met bestek eten, niet met volle mond praten en met je mond dicht eten.

De kinderen eten volgens een vast schema.

Wij proberen zo gevarieerd mogelijk te eten. Samen met lekker en vers maken we het menu voor de warme maaltijden. Hieronder zit u een voorbeeld van ons menu.

Etenstijden

De warme maaltijden worden verzorgt door Lekker en vers

9.30

De kinderen eten fruit wat iedere dag vers aangeleverd wordt. Appel, peer en banaan vormen de basis van de fruitmaaltijd. Voor de allerkleinsten wordt het fruit gepureerd. Bij het fruit drinken we water.

11.30

Op dit tijdstip bieden wij een warme maaltijd aan. Als kinderen een speciaal dieet volgen dan kunnen wij daar voor zorgen. De volgende dieet opties zijn mogelijk:

  • Glutenvrije
  • Lactosevrije
  • Natriumarme
  • Halal
  • Vegetarische maaltijden.

Voor de allerkleinsten wordt het eten gepureerd. Wij bieden de kinderen water aan na deze maaltijd.

14.30

Na het middagslaapje krijgen de kinderen een koekje en drinken we limonade.

16.30

Broodmaaltijd bestaat uit lichtbruin brood belegd met:

  • Kaas of  kipfilet
  • Smeerkaas
  • Vega smeerworst
  • Appelstroop
  • Chocopasta
  • Pindakaas

Uiteraard kunt u als ouder aangeven welk beleg uw kind niet mag.

Voorbeeld weken

Wat voor gerechten de kinderen krijgen.

Week 43

  • Maandag:     Stamppot spinazie met een omelet en veg jus.
  • Dinsdag:       Volkoren spaghetti bolognese
  • Woensdag:   Gek. Aardappelen met witte bonen in tomatensaus en een runderburger
  • Donderdag:  Stamppot koolraap met kipfilet en veg jus.
  • Vrijdag:          Zilverliesrijst met stukjes kip en groeten in madras saus.

Week 44

  • Maandag:     Gek aardappelen met groenten mix puur gestoomd, veg balletjes en veg jus.
  • Dinsdag:       Stamppot wortelen met visvingertjes en veg jus.
  • Woensdag:   Chili con carne met gele rijst.
  • Donderdag:  Stamppot prei met een rundergehaktbal en veg jus.
  • Vrijdag:   Volkoren fusilli met pompoen/tomaten saus.

Geïnteresseerd? Neem contact met ons op!

Indien u nog vragen / opmerkingen heeft of u uw kind wilt aanmelden,
dan staat ons team klaar om u te helpen.